Ruutanalainen Eero Hillo, 16, on ensimmäistä kertaa mukana Sorin Sirkuksen joulushow’ssa, joka sijoittuu aavikolle ja villiin länteen

0
Yksipyöräisellä temppuilua ja ajamista Hillo harjoittelee tavallisesti kaksi kertaa viikossa. Hän oppi ajamaan yksipyöräisellä jo alakouluikäisenä

Ruutanalainen Eero Hillo, 16, viettää tällä hetkellä noin 28 tuntia eli kuudesosan viikostaan Sorin Sirkuksen treenisaleissa Tampereen Nekalassa.

Syy tähän on se, että Hillo esiintyy tämän vuoden Sorin Sirkuksen joulushow’ssa. Hän on show’ssa mukana ensimmäistä kertaa.

– Nyt on alkanut olla vähän enemmän treenejä, kun esitykset lähenevät, Hillo sanoo.

Show´n esitykset alkavat marraskuun lopussa. Sen tarina sijoittuu aavikolle ja villiin länteen. Hillolla on esityksessä kaksi roolia. Toinen hänen rooleistaan on villin lännen hahmo, joka yhdessä kuuden muun esiintyjän kanssa esittää vipulautanumeron. Siinä esiintyjät hyppivät ja tekevät voltteja vuorotellen keinulaudalla. Ryhmä on hitsautunut tiiviisti yhteen harjoittelujen aikana.

– Me ollaan tosi läheisiä, Hillo kertoo.

Yhteen hitsautuminen on tärkeää, koska esiintyjien on vipulautanumerossa pelattava hyvin yhteen.Toisessa roolissa Hillo esittää aavikon asukasta, joka kidnapataan tehtaaseen töihin. Roolia esittäessään hän pyörii isolla Cyr-renkaalla ja ajaa yksipyöräisellä.

Yksipyöräinen ja muut tasapainolajit ovat Hillon omaa alaa sirkuksessa. Hän aloitti sirkusharrastuksen 6-vuotiaana. Hän oli muuttanut Tampereelle vanhempiensa kanssa, jotka ilmoittivat liikkumisesta ja temppuilusta pitävän lapsensa Sorin Sirkukseen.

Lajitreenejä ja tanssiharjoituksia

Sorin Sirkuksen järjestelmän mukaan sirkusharrastajat suorittavat ensin yleisen oppimäärän. Sen jälkeen on vuorossa laaja oppimäärä, jonka suorittaminen kestää kolme vuotta. Hillo sai sen valmiiksi viime vuonna. Laajassa oppimäärässä harrastaja valitsee itselleen päälajin ja sivulajin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvassa näkyvä Cyr-rengas on Eero Hillon sivulaji. Sen kanssa hän kieppuu myös tulevassa joulushow’ssa.

Hillon päälajiksi valikoitui yksipyöräinen, jolla ajamisesta ja temppuilemisesta hän oli innostunut jo alakouluikäisenä. Silloin hän oli saanut sellaisen syntymäpäivälahjaksi. Sivulajina hänellä on aikaisemmin mainittu Cyr-rengas.

Omaa päälajia harjoitellaan kaksi kertaa viikossa, sivulajia taas kerran viikossa. Omien lajitreeniensä lisäksi sirkusharrastajat käyvät tanssitreeneissä kerran viikossa.

– Se kuuluu nykysirkukseen, Hillo kertoo.

Tampereen normaalikoulun lukiota käyvä Hillo on keventänyt lukujärjestystään, jotta
treeneille olisi aikaa. Nyt ensimmäistä vuotta opiskeleva Hillo aikoo tehdä lukionsa neljään vuoteen.

Keventämisestä huolimatta sirkusharrastajan päivät venyvät välillä pitkiksi. Koulu voi alkaa kahdeksalta aamulla, ja kotiin saattaa päästä vasta iltayhdeksän aikaan sirkustreenien jälkeen.

Läksyt Hillo ehtii tehdä koulun jälkeen odotellessaan treenien alkamista tai sitten kotiin päästyään, jos treenit loppuvat aikaisin.

Alan ammattilaisuus vaatisi luultavasti opiskelua ulkomailla

Tulevaisuudesta Hillo ei vielä tiedä. Sirkus on hänelle kiva harrastus, mutta hän ei osaa sanoa, haluaako hän siitä ammattia.

– En ole kuitenkaan lopettamassa, hän sanoo.

Jos hän haluaisi harrastuksestaan ammatin, edessä olisi luultavasti opiskelua ulkomailla. Moni sirkustaiteilijan ammatista haaveileva hakee Sorin Sirkuksesta Tukholmaan tai Pariisiin opiskelemaan.

Nyt Hillo kuitenkin keskittää ajatuksensa lähitulevaisuuteen eli pian koittavaan joulushow’hun.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.