Uutiset

Ruutanan bussiyhteyksiin tehdyt muutokset herättävät laajaa tyytymättömyyttä: ”Osa on tämän takia joutunut ottamaan käyttöön toisen auton”

Linjan 28 lopettaminen on vaikeuttanut monen ruutanalaisen arkea. Esimerkiksi Marko Niemelän perheessä lapset ovat hankkineet ajokortin, koska bussilla ei pääse enää helposti töihin.

Joukkoliikennettä käyttävät ruutanalaiset kritisoivat Nyssen tekemiä linjamuutoksia. Aiemmin Ruutanasta Aitolahden kautta Tampereelle kulkeneen linjan 28 liikennöinti lopetettiin tänä kesänä. Nykyisellään…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3,50 €.

TilaaKirjaudu

3 kommenttiaKommentoi

  • Suvi Manninen8.7.2024 klo 07:39

    Hyvä kun paikallislehti kirjoittaa tästä. Järkytys oli suuri kun tämä bussireittien muutos ja aikataulut selvisi. Vielä suurempi järkytys oli kun Laureeninkalliolta vietiin bussipysäkki ja nyt pitää mennä vaarallisen ja vilkasliikenteisen tien yli jotta pääsee pysäkille Treelle päin kulkiessa. Siinä ei ole suojatietä sekä talvella pitää mennä risteyksen kohdalta autojen seassa ja risteys usein liukas ja jäinen. Nysse käski tässä asiassa ottaa yhteyttä Elyyn. Uskomatonta! Pitääkö tapahtua jotain ikävää ennenkuin pysäkki asia hoidetaan kuntoon.

  • Birgitta Syrjäläinen8.7.2024 klo 19:00

    3.5. laitoin kysymyksen Kangasalan kaupungin palautesivuille ja vastaus oli: "Linjastojen osalta palaute tulee osoittaa Nysselle, kaupunki ei suunnittele reittejä. Linja-autoliikenteen osalta Nysseä koskevissa asioissa kaupungin edustaja on joukkoliikennelautakunnassa Tuomas Kähkönen". Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Kangasalan kaupungilla täytyy olla ja on sananvaltaa alueensa joukkoliikennejärjestelyissä. Mitä tulee Laureenintien pysäkin turvallisuutta lisäävään ELY:n asettamaan 40 km rajoitukseen, lähinnä vitsi, kohdalla ajetaan 60-80 km. Mielestäni nyt myös Kähköseen yhteyttä.

  • P.K.12.7.2024 klo 16:17

    Laureeninkallion pysäkki pitää ehdottomasti palauttaa käyttöön, se on ison asuinalueen pysäkki jota käyttää todella iso määrä myös lapsia ja nuoria koululaisia ja lisäksi se on hyvä ja toimiva Suinulan linjan vaihtopysäkki. Laureenintien pysäkki todella vaarallinen, paljon liikennettä ja nopeudet ei todellakaan 40, myös runsaasti raskasta läpimenorekkaliikennettä, mutkien vuoksi näkyvyys molempiin suuntiin erittäin lyhyt myös bussikuskilla eikä suojatietä eikä jalkakäytävää. Talven tullessa tulee liukkaus ja lisäksi tie vielä kapeneen entisestään, pitääkö siis todella odottaa että tapahtuu jotakin ikävää ennenkuin voidaan palata vanhaan erittäin toimivaan pysäkkiin, jossa kaikki tarvittava jo valmiina ja jonka kiertäminen vie noin minuutin. Tämä on mielestäni vain linjasuunnittelijan jääräpäisyyttä, ei hiventäkään arkijärkeä.