Ruutanan Oluthuone ponnistaa uuteen nousuun

0
Rami Salminen on hankkinut kolme parakkia, joihin aukeaa ravintola heinäkuun alussa. Apuna uuden oluthuoneen pystytyksessä Ramin isä Risto Salminen. Alun perin ensi viikonlopulle suunniteltu Ruutana Rock jää tänä vuonna väliin. Salminen kuitenkin lupaa, että ensi vuonna juhlitaan isosti, kun tapahtuma täyttää 10 vuotta.

Ruutanan Oluthuoneen kokonaan tuhonneesta tulipalosta on pari viikkoa aikaa. Yrityksensä ja perheen kodin palossa menettänyt Rami Salminen ei ole jäänyt kohtaloaan suremaan, vaan uusi yritys nousee jo vanhan raunioille. 

-Palon jälkeen potutti aika rankasti pari päivää. Sitten ajatukset alkoivat kirkastua ja päätin, että nyt kohti uutta nousua, Salminen kertoo.

Ravintoloitsija bongasi netistä myynnissä olleet kolme parakkia ja kuljetti ne Ruutanaan. Kaksi toimistokonttia sekä wc-tilat kunnostetaan yhteisvoimin. Uutta oluthuonetta pystyttämässä ovat perheen lisäksi ravintolan kanta-asiakkaat sekä paikallinen miesyhteisö Pelastakaa Äijät ry.

-Pubin asiakkaissa on sähkö-, putki-, ja rakennusmiehiä sekä muita taitajia, joista on suurta apua. Uskon, että remontti etenee vauhdilla ja ravintola saadaan nopeasti valmiiksi. Eiköhän hanat aukene heinäkuun alussa, Salminen arvioi.

Rami on ostanut ravintolan kahdeksan vuotta sitten isältään Risto Salmiselta, joka pyöritti paikalla aikoinaan Rike´s Pubia. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että Ruutana tarvitsee oman paikallisen.

-Emmehän me voi jättää kanta-asiakkaita tyhjän päälle, yrittäjä toteaa.

Perheen elinkeino on kiinni ravintolayrityksessä, joten tuloja ei tällä hetkellä ole. Tulipalossa tuhoutui yrityksen lisäksi kaikki omaisuus autoja lukuunottamatta. Paikalliset ihmiset, yhteisöt ja yritykset ovat lahjoittaneet perheelle tavaroita ja vaatteita. Rami Salminen, hänen puolisonsa Katri Kemiläinen sekä perheen lapset 11-vuotias Iida Kemiläinen ja vuoden vanha Rinja Salminen ovat äärimmäisen kiitollisia kaikesta avusta ja tuesta, mitä perhe on tragedian myötä saanut. Lisää perheen mietteitä ja kuulumisia juhannuksen Kangasalan Sanomissa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.