Ruutanan päiväkotilaiset siirtyvät koulun tiloihin

0
Kevään koronavirusepidemia näkyy sivistyskeskuksen taloudessa: varhaiskasvatuksesta saatavat tulot putosivat lähes 390 000 eurolla.

Kangasala on antanut Ruutanan päiväkodin tulevaisuutta koskevan vastineensa Tampereen kaupungin ympäristöterveydelle. Vastauksessa todetaan, että päiväkodin lapset siirtyvät syyskuun alussa Ruutanan esiopetustiloihin. Tilat sijaitsevat koululla.

Esikoululaiset puolestaan siirtyvät koulun luokkatilaan ja Koivurinteen päiväkodin saliin.

Kaupunki on aloittanut siirtokelpoisten tilojen kilpailutuksen, ja alustavien tietojen mukaan ne voisivat olla käytössä tämän vuoden lopussa.

Kaupunki on myös pyytänyt kustannusarvion päiväkodin peruskorjaamisesta niin, että rakennuksella on edessään vielä 30 vuoden elinkaari. Arvio liikkuu kolmen–neljän miljoonan euron välillä.

– Bruttoneliöhinta tulisi olemaan 2 100–2 900 euroa. Uuden rakentamisen bruttoneliöhinta puolestaan on 2 500–3 000 euroa, kaupungin kiinteistöinsinööri Olli Rissanen kertoo.

Mahdollisesta peruskorjaamisesta tai uuden rakentamisesta päätetään syksyllä talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Tampereen ympäristöterveys totesi toukokuussa, että päiväkodin käytöstä pitää luopua mahdollisimman pian, mikäli kiinteistöä ei korjata. Jos korjaukseen tai uudisrakentamiseen ryhdytään, lapsille pitää hankkia asianmukaiset väistötilat hankkeen ajaksi.

Lausunto perustuu Raksystemsin tekemään kosteus- ja sisäilmatekniseen kuntotutkimukseen, jonka mukaan rakennuksen peruskorjauksen tarve on ilmeinen.

Ympäristöterveys halusi kaupungilta kirjallisen selvityksen tulevista toimenpiteistä ja aikataulusta. Kaupunki antoi sen maanantaina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.