Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ruutanan päiväkotilaiset siirtyvät koulun tiloihin

Kangasala on antanut Ruutanan päiväkodin tulevaisuutta koskevan vastineensa Tampereen kaupungin ympäristöterveydelle. Vastauksessa todetaan, että päiväkodin lapset siirtyvät syyskuun alussa Ruutanan esiopetustiloihin. Tilat sijaitsevat koululla.

Uutiset - 19.6.2018 kello 12.45
Kangasalan Sanomat
Ruutanan päiväkotilaiset siirtyvät koulun tiloihin
Ruutanan päiväkotirakennuksen lopullinen kohtalo selviää vasta loppuvuonna talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Esikoululaiset puolestaan siirtyvät koulun luokkatilaan ja Koivurinteen päiväkodin saliin.

Kaupunki on aloittanut siirtokelpoisten tilojen kilpailutuksen, ja alustavien tietojen mukaan ne voisivat olla käytössä tämän vuoden lopussa.

Kaupunki on myös pyytänyt kustannusarvion päiväkodin peruskorjaamisesta niin, että rakennuksella on edessään vielä 30 vuoden elinkaari. Arvio liikkuu kolmen–neljän miljoonan euron välillä.

– Bruttoneliöhinta tulisi olemaan 2 100–2 900 euroa. Uuden rakentamisen bruttoneliöhinta puolestaan on 2 500–3 000 euroa, kaupungin kiinteistöinsinööri Olli Rissanen kertoo.

Mahdollisesta peruskorjaamisesta tai uuden rakentamisesta päätetään syksyllä talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Tampereen ympäristöterveys totesi toukokuussa, että päiväkodin käytöstä pitää luopua mahdollisimman pian, mikäli kiinteistöä ei korjata. Jos korjaukseen tai uudisrakentamiseen ryhdytään, lapsille pitää hankkia asianmukaiset väistötilat hankkeen ajaksi.

Lausunto perustuu Raksystemsin tekemään kosteus- ja sisäilmatekniseen kuntotutkimukseen, jonka mukaan rakennuksen peruskorjauksen tarve on ilmeinen.

Ympäristöterveys halusi kaupungilta kirjallisen selvityksen tulevista toimenpiteistä ja aikataulusta. Kaupunki antoi sen maanantaina.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös