Ruutanan terveysaseman toimintaa supistetaan: Henkilökuntaa pois, mutta koronan takia palveluntarve lisääntynyt

0
Kuva: KS Arkisto

Ruutanan terveysaseman toimintaa supistetaan, kertoo Kangasalan kaupunki tiedotteessaan. Syynä ovat OmaAsemien henkilökunnan runsaat sairauspoissalot ja samaan aikaan koronan vuoksi lisääntynyt palveluntarve.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että koronan ilmaantuvuus Kangasalla on kasvussa. Viikkojen 47-48 uusien koronatapausten ilmaantuvuus on 304 / 100 000 asukasta kahta viikkoa kohden.

– Jotta pystymme turvaamaan päivystyksen, kiirevastaanoton sekä hengitystieinfektiopoliklinikan toiminnan, joudumme keskittämään toimintaamme valmiussuunnitelman mukaisesti, tiedotteessa sanotaan.

Ruutanan terveysaseman kiirevastaanotto ja osa kiireettömästä vastaanotosta suljetaan välittömästi ainakin täksi viikoksi. Sulkutarvetta arvioidaan uudelleen maanantaina 13. joulukuuta.

Neuvolatoiminta sekä ne yksittäiset vastaanottoajat, joita ei peruta, pidetään terveysasemalla. Neuvontapiste Ruutanan terveysasemalla on suljettu ja ulko-ovi on lukittu.  

– Jos vastaanottoaikasi on sovittu Ruutanan terveysasemalle tälle viikolle, eikä terveyspalveluista ole ilmoitettu perumista, työntekijämme hakee sinut ulko-ovelta vastaanotolle. Paikalle kannattaa tulla hiukan ennen sovittua ajankohtaa ja varata riittävästi lämpimiä vaatteita ylle kovan pakkasen vuoksi, kaupunki ohjeistaa tiedotteessa.

Lue myös: THL:n Kangasalan lukuihin tänään 34 uutta koronavirustartuntaa viikonlopulta – Tays raportoi eiliseltä ennätysmäärän tapauksia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.