Ruutanan väelle tulossa välierävoitto

0

Ruutana on ollut jo jonkun aikaa viikonloppuisin linja-automotissa. Vuoroja ei ole tullut eikä lähtenyt, mikä on harmittanut monia. Myös iltaisin vuorotiheys on ollut huono.
Ruutanalaiset eivät ole kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan, vaan ovat aktiivisesti olleet yhteydessä seudulliseen joukkoliikennelautakuntaan, jossa päätökset vuoroista tehdään.
Kuntalaiset ovat viestittäneet toiveitaan muun muassa keräämällä asian puolesta nimilistaa. Toki oman paikkakunnan edustajalla, suoramalaisella joukkoliikennelautakunnan jäsenellä Stiina Lahikaisella (vihr.) on varmasti ollut myös mahdollisuus vaikuttaa asiaan.

Nyt ruutanalaiset ovat saavuttamassa taistelussa välierävoiton. Keskiviikkona pidettävässä joukkoliikennelautakunnan kokouksessa päätetään hyvin suurella todennäköisyydellä, että Ruutanaan saadaan lauantaiyhteys kello 10–18.
Vuorot kulkevat kerran tunnissa. Tosin vain Linnainmaalle, josta on jatkettava matkaa sitten toisella bussilla.
Päätös on ruutanalaisille eräänlainen välierävoitto. Toisaalla tässä lehdessä aktiivit kertovat, että tämä on parempi kuin ei mitään. Täysin tyytyväisiä he eivät kuitenkaan ole, joten kansalaisvaikuttaminen asian tiimoilta jatkunee edelleen.

Ruutanalaisten kulkuyhteyksistä puhuttaessa esille nousee ikuisuushanke, Vatialantien jatke. Se oikaisisi autoilevien ruutanalaisten tien Lentolan palveluiden äärelle.
Tässä tilanteessa, kun Kangasalan keskusta tuntuu tyhjentyvän yrittäjistä, kaikenlaiset toimet eurojen jättämiseksi omaan kuntaan pitäisi olla etusijalla.
Ikävä kyllä ruutanalaisten eurot ohjautuvat Tampereelle, sillä Jyväksyläntietä naapurikaupunkiin hurauttaa aivan liian nopeasti. Matkan varrella on tarjolla muiden muassa myös isoja automarketteja.
Yhtälö ei ole helppo, mutta Kangasalan keskustan ja Lentolan palveluiden kehittäminen on nyt avainasemassa.
Periksi ei saa antaa tai kohta meillä on täällä keskustan autiokylä, jossa ei liiku ketään.

Edit 10.3. kello 10: Stiina Lahikainen ei ole Ruutanasta vaan asuu Suoramalla.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.