Sahalahdella jonotettiin simaa, munkkeja ja ilmapalloja

0
Perhekahvilan oven takana oli Sahalahden mittapuulla pitkä jono juuri ennen MLL:n vapputapahtuman alkua. Kuva: Jouni Valkeeniemi

Jono oli pitkä kuin ilmaisia ämpäreitä jaettaessa, kun väkeä parveili Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Sahalahden yhdistyksen Perhekahvilan oven takana perjantaina iltapäivällä.
MLL:n vapputapahtuma on käsite Sahalahdella, kansalaiset tulevat joukolla hakemaan simaa, munkkeja ja ilmapalloja. Perinteenä on, että kovin ryysis on juuri ennen h-hetkeä eli ovien avaamista.
– Munkkeja paistettiin 585 kappaletta ja taikinaa vaivattiin kymmenen litraa tänään aamupäivällä seurakuntatalolla. Paikalla oli viisi paistajaa, kertoi puheenjohtaja Emilia Nikkilä, joka oli Perhekahvilan myyntipisteellä Jonna Oksala-Lahtisen kanssa.
Simaa oli tarjolla 60 litraa, joten vappuherkkuja riitti kaikille halukkaille. Niitä jäi hieman yli MLL:n keskiviikkoisia kerhoiltoja varten.
 

Janne Leinonen oli kuusivuotiaan Pinja-tyttären kanssa nyt ensimmäistä kertaa vapputapahtumassa. Ilmapallokseen Pinja valitsi Disneyn Frozen-leffasta tuttujen Elsan ja Annan kuvilla varustetun pallon.
– Se vain on hyvä, Pinja perusteli pallovalintaansa.
Isoveli Juusolle Pinja ja Janne-isä veivät klassisen Darth Vader -ilmapallon.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.