Sahalahdella palaa erittäin vaikeakulkuisessa maastossa, tuli on kytenyt päiviä – Pelastuslaitos onnistui paikantamaan palon dronen avulla

1
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: KS Arkisto

Sahalahdella palaa maastoa erittäin vaikeakulkuisessa paikassa. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen kertoo, että pelastuslaitos on saanut ilmoituksia savuhavainnoista ja kitkerästä savun hajusta.

Pelastuslaitos on etsinyt savun kohdetta useampina päivinä. Tänään ennen kello 9 tehdyn uuden ilmoituksen perusteella kytöpalo onnistuttiin paikantamaan dronen avulla.

Olkkosen mukaan palopaikka on Vennajärven lähistöllä. Vennajärvi sijaitsee Kangasalta Sahalahdelle kulkevan tien oikealla puolella Pelisalmen ja Sahalahden keskustan välillä.

Palopaikka on suon reunassa, jossa on myös hakkuualue.

Palopaikalle on koitettu päästä esimerkiksi kahdella mönkijällä, joista toinen ehti jo hajota väliaikaisesti.

– Saamme vasta kohta kohteeseen vettä, Olkkonen kertoi noin puoli yhden aikaan.

Mönkijöiden lisäksi paikalla on 3-4 sammutusyksikköä ja yksi säiliöauto. Sammutustöihin osallistuu palomiehiä niin Kangasalta, Tampereelta kuin läheisistä vapaapalokunnista.

Olkkonen arvioi, että kohteen sammutustöihin menee vielä useampi tunti.

– Uskoisin, että noin kolmisen tuntia vierähtää, että saadaan maastoa sen verran kasteltua.

Hänellä ei ollut vielä alkuiltapäivästä varmuutta, onko paloja alueella useampi erillinen vai yksi yhtenäinen. Dronella tehtyjen havaintojen mukaan savua olisi tullut monesta kohdasta.

Tulipalon leviämisvaaraa ei ole, sillä maastossa on kosteutta, Olkkonen kertoo.

Palon syttymissyyn arvioiminen on tässä vaiheessa mahdotonta, koska ei ole tiedossa, onko alueella tehty esimerkiksi hiljan metsätöitä. Olkkonen toteaa, että jos alueella on hiljan tehty metsätöitä, tulipalo voi lähteä vaikka koneen teloista lähtevästä kipinästä.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

1 kommentti

  1. Vennajärven länsipuolella on epävirallinen ja varmasti ihan laiton tulipaikka. Se on kyllä aika turvallisen tuntuinen koska siinä on järeä kivikehä ja puut yms kaukana. Mutta olisiko tuli sieltä lenvinnyt?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.