Uutiset

Sahalahden terveysaseman lakkautusuhka: Aluehallitus päätti jättää lähiasemien esityksen pöydälle

Sahalahden terveysasemaa esitetään lakkautettavaksi. Alueelle ei ole suunnitteilla myöskään korvaavia liikkuvia palveluita. Kuva: KS arkisto

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantain kokouksessaan jättää pöydälle liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston esityksen. Esitys oli määrä lähettää laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle, mutta nyt aluehallitus päätti siirtää päätöstä eteenpäin.

Asiasta kerrotaan Pirhan tiedotteessa. Tiedotteen mukaan asia pyritään käsittelemään jo viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa.

Aluehallitukselle annetussa pohjaesityksessä esitettiin, että suljettavien lähiasemien joukossa on Sahalahti.

Seitsemän lakkautettavan lähiaseman palvelut on tarkoitus korvata liikkuvilla palveluilla, mutta Sahalahdelle liikkuvia palveluita ei ole suunnitteilla. Päätökset lähiasemaverkon kohtalosta aluehallitus tekee syyskuun lopussa.

Lisäksi esitetään suljettavaksi Kangasalan Suoraman hammashoitola heti, kun korvaava, toiminnan vaatima tila sille on järjestynyt.

Lue myös: Sahalahden sote-lähiasema on Pirhan lakkautuslistalla – Myös Suoraman hammashoitolaa esitetään suljettavaksi

Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Tays Keskussairaalan alueella ryhdytään rakentamaan lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennusta nykyisen aikuispsykiatrian T-rakennuksen läheisyyteen. Aluehallitus päätti maanantaina sen paikalla olevan vanhan Y-talon lunastamisesta Taysin tukisäätiöltä. Asuintalo puretaan uudisrakennuksen alta pois ensi kevään aikana.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä
KategoriaUutiset

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.