Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Sahalahden Vitteristä tuli ravikuningas

Sahalahdella asustava ori Vitter kruunattiin sunnuntaina vuoden 2016 ravikuninkaaksi. Vitter voitti kuninkuusviikonloppuna kolmesta lähdöstä kaksi ensimmäistä ja oli kolmannessa lähdössä viides.

Uutiset - 1.8.2016 kello 12.49
Kangasalan Sanomat
Sahalahden Vitteristä tuli ravikuningas
Sahalahdella asuva Vitter voitti ravikuninkuuden 0,8 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Köppiseen. Kuninkuus ratkeaa kolmen lähdön yhteisajalla. Vitter voitti lähdöistä kaksi ja oli kolmannessa viides. Kärryillä istuu luottokuski Mika Forss. Kuva: Suomen Hippos ry / Sini Tuhkunen

– Mika Forss ajoi jälleen täydellisesti ja taktisesti. Hän sai rauhassa seurata Köppistä maaliin, Vitterin valmentaja Jalmari Svart kuvaili sunnuntai-iltapäivän viimeistä starttia.

Vasta kuusivuotias Vitter järjesti jo lauantaina pienoisen yllätyksen jättäen avausmatkalla taakseen viimevuotisen voittajan Jokivarren Kunkun ja ennakkosuosikki Köppisen. Voittaja varmistui vasta maalikameran kuvasta.

Hevosurheilun arvaamattomuutta päästiin Turussa juostussa kauden päätapahtumassa todistamaan sunnuntaina mailin matkalla. Jokivarren Kunkku hylättiin laukan vuoksi ja Vitter oli jälleen lähdön vahvin.

– Ikävää, että niin kävi. Mutta toisen epäonni on toisen onni, Svart totesi kilpakumppanin pitkästä laukasta.

– Kahden lähdön jälkeen olin lähes varma kuninkuudesta. Hevonen huokui hyvyyttä läpi viikonlopun, Svart kommentoi.

Vitterin ohjastaja Mika Forss heitti kolmannen lähdön jälkeen piiskan ilmaan voiton merkiksi. Forssille viikko oli menestyksekäs, sillä juuri ennen Kuninkuusraveja mies ohjasti itsensä Euroopan mestariksi Saksassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

 

Suojatin menestys ei tullut yllätyksenä Jalmari Svartille. Svart kertoi tokaisseensa Forssille lauantaina ensimmäisen lämmittelyn jälkeen, että aisoissa on nyt voittaja.

– Näitä hommia kun on tehnyt 50 vuotta, niin kyllä sen tuntee. Hevonen tuntui olevansa elämänsä tikissä, ja olikin.

Lähtö Turkuun ei ollut kuitenkaan itsestään selvää. Koko Vitterin huoltotiimi lihashuoltajia ja eläinlääkäreitä myöten pohti kilpailuun osallistumista.

– Vitter on vasta kuusivuotias. Mietimme, onko se vielä valmis kisoihin. Niin hyvältä se kuitenkin tuntui, että päätimme lähteä, Svart kertoo.

Vitterin osallistuminen kylmäveristen PM-kisoihin syyskuussa ei ole Svartin mukaan vielä varmaa.

– Olisi hienoa lähteä sinne edustamaan. Ensin kuitenkin varmistetaan, että hevonen on kunnossa. Tulimme juuri Teivoon, jossa ori nesteytetään. Hyvin se on kuitenkin voinut koko viikonlopun – syönyt ja juonut hienosti.

Vitterin tuoretta kuninkuutta juhlitaan orin kotitallilla Sahalahdella tulevana lauantaina 6. elokuuta. Svart toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleeksi tilaisuuteen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös