Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Sahalahti-palkinto Kari Elkelälle

Filosofian tohtori Kari Elkelä on saanut tämänvuotisen Sahalahti-palkinnon. Sahalahti-seuran myöntämä tunnustus luovutettiin Elkelälle itsenäisyyspäiväjuhlassa Kontulassa.

Uutiset - 6.12.2017 kello 19.57
Jouni Valkeeniemi
Sahalahti-palkinto Kari Elkelälle
Sahalahti-palkinnon ojensi Kari Elkelälle Sahalahti-seuran puolesta Suvi Puronen.

Pakkalassa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut, synnyinseudullaan edelleen mökkeilevä Elkelä on viime vuosina tullut suurelle yleisölle tutuksi aktiivisena paikallishistorian tutkijana ja tallentajana.

Paraikaa Elkelä pyrkii täydentämään kuvaa sisällissodasta Sahalahdella. Siihen liittyy myös sekä suojeluskuntien että työväenyhdistysten vaiheiden selvittely sisällissotaa seuranneina vuosikymmeninä.

Elkelän työn tuloksia nähdään ensi kesänä Sahalahden museomakasiinin näyttelyssä. Historiantutkija aikoo myös julkaista aihepiiristä kirjan.

Sahalahtelaisjärjestöjen itsenäisyysjuhla veti Kontulan ison salin täyteen yleisöä. Tervehdyssanoissaan Lions Club Sahalahden Seppo Rinne siteerasi historiantutkija Oula Silvennoisen ajatuksia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

- Suomen todellinen menestystarina on kertomus valtavirran hiljaisesta, tervejärkisestä ja maltillisesta voimasta.

Juhlapuheessaan Kangasalan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eemeli Saarela arvioi, että kansakuntana suomalaiset voivat odottaa samanlaista loistoa, minkä olemme saavuttaneet.

- Muttemme taaskaan ilman ponnisteluja, hän viittasi menneisyytemme sankareihin, joita ilman ei olisi nykypäivän loistoa.

Juhlan musiikista vastasivat Kangasalan pikkupelimannien Viuselit-ryhmä ja Sahalahden kirkkokuoro. Antti Nikkinen lausui Yrjö Jylhän runon.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös