Sahalahti-palkinto Kari Elkelälle

0
Sahalahti-palkinnon ojensi Kari Elkelälle Sahalahti-seuran puolesta Suvi Puronen.

Filosofian tohtori Kari Elkelä on saanut tämänvuotisen Sahalahti-palkinnon. Sahalahti-seuran myöntämä tunnustus luovutettiin Elkelälle itsenäisyyspäiväjuhlassa Kontulassa.

Pakkalassa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut, synnyinseudullaan edelleen mökkeilevä Elkelä on viime vuosina tullut suurelle yleisölle tutuksi aktiivisena paikallishistorian tutkijana ja tallentajana.

Paraikaa Elkelä pyrkii täydentämään kuvaa sisällissodasta Sahalahdella. Siihen liittyy myös sekä suojeluskuntien että työväenyhdistysten vaiheiden selvittely sisällissotaa seuranneina vuosikymmeninä.

Elkelän työn tuloksia nähdään ensi kesänä Sahalahden museomakasiinin näyttelyssä. Historiantutkija aikoo myös julkaista aihepiiristä kirjan.

Sahalahtelaisjärjestöjen itsenäisyysjuhla veti Kontulan ison salin täyteen yleisöä. Tervehdyssanoissaan Lions Club Sahalahden Seppo Rinne siteerasi historiantutkija Oula Silvennoisen ajatuksia.

– Suomen todellinen menestystarina on kertomus valtavirran hiljaisesta, tervejärkisestä ja maltillisesta voimasta.

Juhlapuheessaan Kangasalan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eemeli Saarela arvioi, että kansakuntana suomalaiset voivat odottaa samanlaista loistoa, minkä olemme saavuttaneet.

– Muttemme taaskaan ilman ponnisteluja, hän viittasi menneisyytemme sankareihin, joita ilman ei olisi nykypäivän loistoa.

Juhlan musiikista vastasivat Kangasalan pikkupelimannien Viuselit-ryhmä ja Sahalahden kirkkokuoro. Antti Nikkinen lausui Yrjö Jylhän runon.

 

 

 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.