Sairaanhoitopiiri suunnittelee Kaivannon alueen myymistä

0
Entisessä Kaivannon psykiatrisessa sairaalassa toimii tätä nykyä turvapaikanhakijoiden kauttakulkukeskus, jonka toiminnasta vastaa Suomen Punainen risti. Sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Petri Laurikka arvioi, että vuokralaisista voi olla hyötyä myyntiä ajatellen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri valmistelee Kaivannon sairaalakiinteistön myymistä, vaikka valtaosa tiloista on vuokrattu Suomen Punaiselle ristille (SPR) turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.
– Tavoitteenamme on edistää kiinteistön myyntiä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Toistaiseksi aktiivisiin myyntiponnisteluihin ei ole vielä ryhdytty, sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Petri Laurikka sanoo.
Ensimmäisenä aikeena on tuottaa Kaivannosta myyntiaineisto, jonka avulla kiinteistöä ja aluetta voi esitellä mahdollisille ostajille.
Sairaanhoitopiiri ja kunta aikovat edistää kiinteistön myyntiä yhteistuumin.

Laurikan mielestä viihtyisällä paikalla sijaitseva entinen sairaala-alue voisi pitkällä tähtäimellä sopia hyvin erityisesti matkailuyrittäjän kehitettäväksi ja perhematkailukohteeksi, josta voisi tehdä matkoja lähialueen nähtävyyksille ja Tampereelle.
Uuden maakuntakaavan luonnoksessa Kaivannon ja Vehoniemenharjun ympäristö on merkitty erityiseksi matkailun ja virkistyksen vetovoima-alueeksi.
Linjaus rajoittaa alueen käyttöä. Alueen maankäytön suunnittelussa pitää edistää matkailuelinkeinojen ja yleisen virkistyksen palvelujen sijoittumista alueelle.
Uudet matkailutoiminnot pitäisi kuitenkin sovittaa yhteen alueen­ luonto-, maisema- ja kulttuuriympäristöarvojen kanssa.
Asuntoja alueelle ei ole tarkoituksenmukaista sijoittaa merkittäviä määriä kunnan palvelurakenteen vuoksi.

Kiirettä entisen psykiatrisen sairaalan myynnissä ei Laurikan mukaan ole tarvetta pitää. Vuokralaisten ansiosta kiinteistöstä ei koidu merkittäviä kuluja sairaanhoitopiirille ja Pirkanmaan asukkaille.
– Nyt katsotaan, mikä on SPR:nkin kiinnostus jatkaa siellä toimintaansa.
Silti siitä voi olla jopa hyötyä myymisen kannalta, että lähes koko kiinteistö on vuokrattuna.
– Uskon, että se ei ole erityinen rasite. Se tarjoaa ostajalle varman tulovirran joksikin aikaa. Kaupankäynnin näkökulmasta vuokralaiset olisivat siis jopa hyvä asia.

Kaivannon noin 12 000 neliömetrin tiloista tiloista noin 60 prosenttia on vuokrattuna.
Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus toimii sairaalan päärakennuksessa ja sen 1990-luvun alussa rakennetussa siivessä. Lisäksi alueen rivitaloja on vuokrattu Sininauhasäätiön ja sen asiak­kaiden käyttöön.
Sairaanhoitopiirillä itsellään on hallussa lähinnä teknisiä huoltotiloja ja kellareita sekä kaksi rivitaloa.
Toinen alueen vanhoista rivitaloista ei ole käytössä lainkaan sen huonon kunnon vuoksi. Rakennuksessa on aiemmin tapahtunut vesivahinko, jota ei ole ryhdytty korjaamaan.
SPR:n vuokrasopimus on voimassa ensi vuoden syyskuun loppuun, mutta järjestö saattaa olla kiinnostunut jatkamaan sopimusta sen jälkeenkin. Sininauhasäätiön sopimukset puolestaan ovat toiminnan luonteen vuoksi määräaikaisia ja lyhyitä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.