Sairastuneita lapsia koskevat ohjeet muuttuivat taas myös Kangasalla – Lieväoireiset eivät tarvitse enää testiä

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivitti jälleen eilen tiistaina varhaiskasvatus-, esikoulu- ja kouluikäisiä lapsia koskevaa ohjeistustaan sairaustapauksissa. Myös Kangasalan kaupunki päivitti omat ohjeensa noudattamaan THL:n uutta linjaa.

Jatkossa lieväoireisia lapsia ei tarvitse enää viedä koronavirustesteihin. Oireista lasta ei saa kuitenkaan viedä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Jos lapsella on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänet täytyy viedä testiin.

Jos oireilu on kuitenkin hyvin lievää, eikä lapsi ole tiettävästi altistunut koronavirukselle, eikä perheestä kukaan ole matkustanut kahden viikon sisällä, voi oireita seurata kotona ilman testiä.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vuorokauden aikana.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä. Kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava yksikkö voi alueellisen epidemiatilanteen perusteella antaa tarkennettuja ohjeita lasten testaamiskäytännöistä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.