Koti Uutiset Sairastunut lapsi viedään viikonloppuna ja öisin Tampereelle – Mutta ensin pitää soittaa

  Sairastunut lapsi viedään viikonloppuna ja öisin Tampereelle – Mutta ensin pitää soittaa

  3
  Kangasalalaiset sairastuneet lapset viedään helmikuussa Taysin lasten päivystykseen Tampereelle viikonloppuisin ja öisin. Mutta ensin pitää soittaa.

  Kangasala on täsmentänyt ohjeita siitä, miten lapsen kanssa pitää toimia äkillisen sairastumisen sattuessa viikonloppuna tai öisin. Lasten päivystys siirtyy helmikuussa Tampereelle. Sinne pitää ennen lähtöä muistaa soittaa.

  Lasten päivystys on edelleen Keskusterveysaseman terveyskeskuspäivystyksessä Terveyskeskuksen aukioloaikoina eli maanantaista torstaihin kello 18–21 ja perjantaina kello  8–16.

  Muina aikoina alle 16-vuotiaiden kangasalalaisten ja pälkäneläisten lasten päivystys siirtyy Taysin Valkeakosken toimipisteestä Taysin Keskussairaalan lasten päivystykseen Tampereelle. Muutos tulee voimaan 3.2.2020.

  Tays Keskussairaalan lasten päivystyksessä toimii Soita ensin –palvelu.  Ennen päivystykseen lähtemistä täytyy soittaa puhelinnumeroon 03 3116 3345. Sieltä saa tarkemmat ohjeet tilanteeseen.

  Lasten päivystys palvelee lasten kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa, joiden kanssa ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään asti. Siellä ei kuitenkaan hoideta tapaturmia. Tapaturmia ovat esimerkiksi kaatumisesta, putoamisesta tai muusta onnettomuudesta aiheutuneet vammat, murtumaepäilyt, palovammat ja haavat.

  Tapaturman sattuessa lapsi viedään hoitoon entiseen tapaan Tays Valkeakosken päivystykseen. Ennen päivystykseen lähtöä kannattaa soittaa Tays Valkeakosken päivystyksen numeroon 03 311 67260, sillä ammattilaisen tekemän arvion perusteella vamman vakavuuden vaatiessa hoitopaikka voi olla myös Acuta Tampereella.

  Omalla autolla liikkuva pääsee parhaiten L-rakennkseen parkkihalin kautta. P-halli löytyy tästä kartasta. Teiskontielä P-halliin, ja sieltä on suora yhteys L-rakennukseen. Kuva: Tays

  Taysin lasten päivystys on muuttanut uusiin tiloihin. Se sijaitsee keskussairaalan L-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

  Autoilevan on kätevintä saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne, opastetaan Taysin sivuilla.

  3 KOMMENTTIA

  1. Heitteille jätettynä uhrina ja potilaana muistutan että vaikka TAYS on vuosia toiminut ilman mitään vastuuta ja velvoitteita sillä ei ole oikeutta tappaa ihmisiä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän