Sanan Suvipäiviä vietetään sateisissa, mutta lämpimissä merkeissä

0
Siunaa ja auta! Rukous arjen keskellä -tilaisuus juhlateltassa.

Perjantaina käynnistyneet Sanan Suvipäivät ovat keränneet Pikkolaan suuren joukon hengellisen kesäjuhlan viettäjiä. Sade ei ole osallistujia haitannut, sillä tunnelma on lämmin. Erilaisia tapahtumia on isossa ohjelmateltassa, lukiolla sekä Pikkolan koulun tiloissa. 

Kälyt Anna ja Suvi Hartikainen sekä lapset Aaro, Eelis ja Tiitus käyvät hengellisillä kesäpäivillä vuosittain. Tampereelta tullut Suvi kävi jo perjantaina kuuntelemassa Eero Junkkaalaa ja osallistui paneeliin. Illan huipentuma oli Pekka Simojoen vetämä yhteiskonsertti. Espoosta saapunut Anna tuli paikalle lauantaiksi.

– Täällä on sellaista tervettä opetusta ja näkee tuttuja vuosien takaa. Tunnelma on aivan omanlaisensa ja lapsetkin viihtyvät, naiset kertovat.

Kahviossa vapaaehtoisena häärivä seurakunnan nuorisotyönohjaaja Antti Timonen odottaa mielenkiinnolla Hän näki minut -Jeesuksen kohdanneiden ihmisten puheenvuoroja. 

– Sekä Raamatussa että tässä elämässä on tapahtunut kohtaamisia. Puheenvuorot ovat puolen tunnin tiiviitä esityksiä, joten niiden täytyy pureutua aika olennaisiin asioihin. Kuunnellessa voin samalla peilata omia havaintojani, Timonen kertoo.

Pikkolan koululle on rakennettu oma värikäs maailma lapsille. Työpajojen ja sirkuskoulun lisäksi koululla on muun muassa  keppihevosten esterata. Kalojen valtakunnassa pääsee askartelemaan ja puuhamaan muutakin jännää.

– Lapsia on käynyt tasaisesti koko ajan. Olemme tehneet vanerista omia kaloja, onkineet ja lapset ovat voineet tunnustella, mitä kaloilla on suussaan, lastenohjaaja Seija Lohtander kertoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.