Sanan Suvipäiville odotetaan jopa yli 5 000 osallistujaa

0
Sanan Suvipäivien kävijämäärä on vuosi vuodelta kasvanut. Viime vuonna Lohjalla oli yli 5 000 osallistujaa. Kuva: Perttu Kärki

Sanan Suvipäiviä vietetään tänä vuonna Kangasalla lukion ja Pikkolan koulun alueella 17.–19.6. Kuinka paljon tapahtuma keräsi viime vuonna osallistujia Lohjalle, Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtaja, pastori Kalle Virta?
– Viime vuonna yksistään lauantaina juhla-alueella oli samaan aikaan 2 700 henkeä. Koko viikonlopun väkimäärä oli kristillisten kesäjuhlanjärjestäjien yhteisen laskutavan mukaan 5 500.
– Tänä vuonna odotamme määrän nousevan Kangasalan erinomaisen sijainnin vuoksi. Sanan Suvipäivät on viime vuosina nostanut kävijämääräänsä useilla sadoilla.

Kuinka paljon juhlatelttaanne mahtuu osallistujia? 
– Pelkästään juhlateltassa on paikkoja 1 800 hengelle. Ohjelma on kuultavissa myös juhla-alueella. Väki nauttii perinteisesti kesästä kahvipöytien ääressä ja nurmialueel­la ohjelmaa seuraten.

Kauanko teltan pystytys kestää?
– Telttatalkoissa on noin 30 miestä, ja pystytys kestää kuutisen tuntia. Kaikkiaan telttoja pystytetään parin päivän ajan.
– Purku puolestaan tapahtuu muutamassa tunnissa, kun juhlat päättyvät.

Millaisia ruokamääriä tarvitaan?
– Ruokalassa tarjoillaan lauantaipäivän aikana 1 200 ruoka-annosta. Lisäksi grillissä paistetaan satoja kiloja pyttipannua, lettuja ja makkaraa.

Kuinka monta esiintyjää Kangasalla on?
 – Noin 60.

Mitä haluaisit mainita ohjelmasta?
– Juhlilla on erittäin upea konserttitarjonta. Mukana on myös mielenkiintoisia vieraita, kuten sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ja terapeutti Tommy Hellsten.
– Haluan myös muistuttaa erityisesti paikallisille lapsiperheille suunnatusta Perheiden sunnuntaista, jossa konsertoi muun muassa Jukka Salminen.
– Erityistä näillä juhlilla on kangasalalaisen musiikkitarjonnan painotus. Pekka Simojoki, Pentti Hietanen sekä Minna ja Jussi Pyysalo ovat kaikki paikkakuntalaisia. Ei tarvinnut kauas mennä löytääkseen ihan ykkösnimiä!

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?
– Ohjelma on suunniteltu niin, että myös ihmiset, jotka eivät ole aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa, viihtyisivät. Noin 30 prosenttia kävijöistä onkin juhlavieraita, joille kotiseurakunta tai Kansan Raamattuseura ei ole aktiivisesti tuttu.
Vaatiiko tapahtuma liikennejärjestelyitä, Kangasalan seurakunnan lähetyssihteeri Sointu Kaikkonen?
– Finnentie on lauantaina yksisuuntainen niin, että kulku on Pikkolasta kirkonkylän suuntaan. Tämä koskee vain lauantaita, koska väkeä on silloin eniten liikkeellä. Alueella on koko tapahtuman ajan liikenteenohjausta.
– Siirtokuljetuksia paikasta toiseen ei ole järjestetty, koska ohjelma sijoittuu lauantai-illan kirkkokonserttia lukuun ottamatta yhtenäiselle alueelle.

Vieläkö tarvitaan lisää talkoolaisia?
– Varahenkilöitä tarvitaan aina, joten jos on valmiutta auttamiseen, yhteyttä voi ottaa numerooni 040 309 8118.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.