Koti Uutiset Sanomien 100-vuotisjuhlavuosi näkyy ja kuuluu Kangasalla

  Sanomien 100-vuotisjuhlavuosi näkyy ja kuuluu Kangasalla

  0
  Kangasalan Sanomat etsii kuvan kaltaisia lukijoiden muistoja, joissa Sanomat on tavalla tai toisella mukana.

  Suomen 100-vuotisjuhla päättyi Kangasalla näyttävään uudenvuodenaaton ilotulitukseen torilla. Samalla käynnistyi Kangasalan Sanomien sadas toimintavuosi.

  Sanomat juhlii ensimmäistä vuosisataansa monissa eri tapahtumissa vuoden varrella. 

  – Ihan kaikkea emme ole vielä edes suunnitelleet, mutta juhlinnan punainen lanka on tavata mahdollisimman paljon lukijoitamme eri tapahtumissa pitkin vuotta, päätoimittaja Tuula Ruusumaa sanoo.

  JUHLAVUODEN kunniaksi Sanomat järjestää muutaman vuoden tauon jälkeen lukijamatkoja. Kaksi ensimmäistä on jo myyty loppuun, mutta kesäkuiseen Mannerheim-oopperaan on vielä muutamia paikkoja jäljellä.

  – Syksyn ohjelmaan otamme vielä matkan Billy Elliot -musikaaliin Tampereen Työväen­ Teatteriin. Esitys on kiinnostava paikallisestikin, koska siellä on kangas­alalaisia nuoria merkittävissä rooleissa.

  Keväällä ja syksyllä kirjaston taidetila Terraan pystytetään Sanomia koskevat näyttelyt. 

  – Meillä on itsellämme tallessa kaikki vanhat lehdet. Kaipaamme kuitenkin lukijoiltamme kuvamuistoja, joissa Sanomat on jollain tavalla mukana. Jos sellaisia löytyy, otamme ne ilomielin vastaan, Ruusumaa sanoo.

  KANGASALAN Sanomat on tallentanut paikkakunnan historiaa kokonaisen vuosisadan ajan. Lehti ilmestyi myös sotavuosina katkeamattomasti. 

  Lukijat kysyvät usein, onko vanhoja lehtiä mahdollista tulla selaamaan toimitukseen. Juhlavuonna tähän tarjotaan useampikin mahdollisuus.

  – Nostamme silloin vanhat vuosikerrat näkyville ja autamme etsinnässä. 

  Varsinaista historiikkia ei kirjoiteta, mutta lehdessä julkaistaan artikkelisarja, jossa tarkastellaan Sanomien vaiheita alkuajoista nykypäivään.

  Juhlavuoteen mahtuu paljon yksittäisiä tapahtumia eri-ikäisille kohderyhmille. 

  Juhlavuoden ohjelma täydentyy jatkuvasti Sanomien verkkosivuilla. Lisäksi tapahtumista ilmoitetaan myös lehdessä.

  – Juhlavuosi on kuin paikallislehti itse, monipuolinen kattaus paikallista elämää.

  LÖYTYYKÖ sinulta menneiltä vuosikymmeniltä kuvamuistoja, joissa Kangasalan Sanomat on mukana? Jos löytyy, ota yhteyttä päätoimittaja Tuula Ruusumaahan, p. 045 230 6021 tai tuula.ruusumaa@kangasalansanomat.fi.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän