Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Santaradan kunnostustyö käynnissä

Santaradan kevyenliikenteenväylä on suljettu kunnostustöiden ajaksi. Kunnan yhdyskuntatekniikan rakennusmestarin Pekka Koppanan mukaan työt jatkuvat vuoden loppuun asti.

Uutiset - 26.10.2016 kello 10.52
Kangasalan Sanomat
Santaradan kunnostustyö käynnissä
Santarata muistuttaa valmistuttuaan Karin-Heikintien kevyen liikenteen väylää, joka on jaettu kävely- ja pyöräilykaistoihin.

– Työn tarkoitus on muuttaa Santarata vastaamaan laatukäytävämitoituksia, Koppana toteaa.

Laatukäytävät ovat seudullisia ja alueellisia kevyen liikenteen pääreittejä, jotka on määritelty Tampereen kaupunkiseudun kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmassa.

– Santarataa ei ole ikinä rakennettu kunnolla. Nyt siihen vaihdetaan kunnolliset rakennekerrokset, jotta väylä voidaan päällystää.

Koppana kertoo, että päällystystyöt alkavat ensi vuoden puolella. Santarata levennetään 4,5 metriseksi, ja se jaetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kaistoihin samoin kuin Karin-Heikintien kevyen liikenteen väylä.

– Samalla uusimme katuvalojen syötön ja vaihdamme kaiteet nykyaikaisiksi. Tampereen puoleiseen päähän teemme lisäksi puistokäytäviä alueelle, minne on muodostunut polkuja käytön seurauksena.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös