Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Sariolan koulu liikkui ykköseksi

Kuka voittaa The Amazing Race -kilpailun? Entä miten oppilaiden jalkapalloturnauksen voittajajoukkue saa opettajien joukkueen maalitykin aisoihin? Sariolan koululla jännitetään muun muassa tällaisten kysymysten parissa, sillä yläkoululaisten välkkäriryhmä on täynnä ideoita, joilla käytännössä koko koulu saadaan liikkeelle.

Uutiset - 31.5.2016 kello 12.16
Kangasalan Sanomat
Sariolan koulu liikkui ykköseksi

Yläkoulun välituntiohjaajien aktiivisuus palkittiin, kun Sariolan yhtenäiskoulu valittiin vuoden 2016 #MunLiike -kouluksi kaikkiaan 313 valtakunnalliseen liikuntaohjelmaan osallistuneen koulun joukosta.

#MunLiike-ohjelman takana on valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ja Suomen Coca-Cola. Nuorten vapaa-ajan liikunnan lisäämiseksi kehitetty ohjelma järjestetään vuosittain. Tänä vuonna hanke pyörähti käyntiin jo kolmatta kertaa.

 

Jesse Pihlajaniemi on yksi 14 välituntiohjaajasta, jotka saivat koulutuksen tehtäväänsä ohjelman puitteissa. Nuoren mukaan #MunLiike on saanut oppilaiden lisäksi myös opettajat aktivoitumaan.
– Saimme jopa isot jätkät mukaan, Pihlajaniemi kertoo viitaten koulun vanhimpiin oppilaisiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Ohjelmaan kuuluivat viikkohaasteet, jotka välkkäreiden piti toteuttaa parhaansa mukaan. Haasteisiin kuului esimerkiksi ihmiskeilausta ja kataball-peli, jossa oppilaat muodostivat verhojen ja pallojen avulla elävän katapultin. Välkkäreiden mielikuvitus ei kuitenkaan tyrehtynyt haasteisiin. Ideoita syntyi kuin liukuhihnalta: sambatanssia, koripalloturnaus ja zombipallo monen muun lisäksi.

Osa on vielä toteuttamattakin. Harkinnassa on esimerkiksi koulun yhteinen vesipallosota. Toteutus tosin on vielä harkinnassa.
Keskiviikkona vuorossa on jalkapalloturnauksen finaali. Voittajajoukkue kohtaa opettajat, joiden joukkueessa ainakin yksi pelaaja aiheuttaa päänvaivaa jo nyt.
– Opettajien kärjessä on todennäköisesti Ville-Pekka Haapakari takomassa maaleja, Mio Leinonen analysoi Sariolan apulaisrehtorin potentiaalia.

Tässä vaiheessa voittajajoukkuetta on kuitenkin turha julistaa. Onhan molemmilla lisäksi kotikenttäetukin. Pääasia on, että kaikki liikkuvat ja pitävät hauskaa.
– Alkuun pohdin, että lähtevätköhän muut oppilaat näihin juttuihin mukaan, mutta porukka on innostunut todella paljon. Tämä on ollut todella hyvä juttu. Jatkamme tätä varmasti, vaikka ohjelma ei jatkuisikaan, Pihlajaniemi kertoo.

 

Päivitys:

Oppilaiden huoli opettajien kärkitykin vaarallisuudesta osoittautui aiheelliseksi, kun joukkueet kohtasivat toisensa tänään jalkapallokentällä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen oppilaat johtivat peliä 3–5. Opettajat kirivät johdon kuitenkin umpeen Ville-Pekka Haapalan takoessa neljä maalia vastapuolen tolppien väliin. Kun rehtori onnistui lisäksi pitämään opettajien maalin puhtaana, peli päättyi lopulta tulokseen 7–5.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös