Koti Uutiset Sarjajohtaja nurin kauden parhaalla pelillä

  Sarjajohtaja nurin kauden parhaalla pelillä

  0
  Eaglesin peli kulkee taas. Giantsin verkkoon iskettyä neljättä maalia juhlimassa Justus Markkula (vas.), Teemu Rantanen ja Jerry Markkula.

  Kisa-Eagles – HC Giants 7–3 (2–0, 4–2, 1–1)

  Jääkiekko on ihmeellistä. Vielä puolitoista viikkoa sitten Eagles kompuroi kaksi erää sarjajumbo HiHoa vastaan, mutta lauantaina sarjajohtaja Giants kaatui kauden selvästi parhaan peliesityksen myötä.

  Eagles otti niskalenkin jo avauserässä, eikä päästänyt hollolalaisia enää iskuetäisyydelle. Toinen erä oli oikeaa kiekkoshow'ta: paljon maaleja, komeita tuuletuksia, jykeviä taklauksia ja vähän nahinaakin.

  Hyökkäyksiin lähdöt olivat Eaglesilla ihan eri luokkaa kuin aiemmin. Pelaajat hakivat vapaita paikkoja ja syötöt kulkivat. Varsinkin keskimmäisessä erässä ylivoimahyökkäyksiä syntyi solkenaan. 

  – Kun porukka alkaa pelata, lopputulos näkyy taululla, kiteytti Eagles-luotsi Osmo Lindström.

  Eagles on palaamassa normaalitilaan, kun miehistöpula on hellittänyt. Huippuvireen löytäneen porukan johtaminen pelissä on valmentajalle kiitollista puuhaa.

  – Sitä vain yrittää ohjata miehiä kentälle. Kun peli kulkee, ei ole paljon väliä ketä siellä on.  

  Eaglesin ryhtiliike on syntynyt pelaajien keskuudessa. Kun tappioputki oli synkimmillään, piti joukkue palaverin ja totesi, että nyt riittää konttaaminen. 

  – Silloin päätettiin, että taistellaan itsemme pudotuspeleihin ja että ottelupari kerrallaan mennään päätyyn asti, sanoi varakapteeni Joonas Huura, jonka tehot Giantsia vastaan olivat 1+1.

  – Nyt on kahdesta pelistä saatu kuusi pinnaa. Tällainen tekee itseluottamukselle tosi hyvää.

  Kakkosdivarin Hämeen lohkon kärkijoukkue Giants tuntuu olevan kiitollinen vastustaja Eaglesille. Nyt tuli jo toinen kotivoitto hollolalaisista, jotka ovat hävinneet sarjassa vain neljä peliä.

  – Tiedetään, että ollaan se joukkue, joka voi lyödä Giantsin lopullisesti nippuun. Nehän todennäköisesti tulee finaalissa olemaan, Huura mietti.

  Eagles onnistui lauantaina koko joukkueen voimin. Tasaisuudesta kertoo jotakin se, että kaikki seitsemän maalia jakautuivat eri pelaajille.

  Erityismaininnan ansaitsee maalivahti Niklas Myllynen, jonka torjuntoja suitsutti myös Giantsin päävalmentaja Kari Mäkitalo.

  Runkosarjassa Eaglesilla on jäljellä vielä neljä peliä. Pudotuspelipaikka ei ole kirkossa kuulutettu, mutta on tukevasti omissa käsissä. Playoff-viivan alle on eroa neljä pistettä. 

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän