Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Särki on edelleen riesana Kirkkojärvessä

Uutiset - 24.8.2017 kello 10.00
Juha Jäntti
Särki on edelleen riesana Kirkkojärvessä
Liian vahva särkikanta pitää osaltaan yllä Kirkkojärven rehevöitymistä. Särjet möyhivät järven pohjakerrostumia, ja pohjaan varastoituneet ravinteet nousevat järven sisäiseen kiertoon.

Kirkkojärven Hauki-hankkeeseen liittyvä koekalastus on käynnissä tämän viikon ajan. Ensimmäinen verkkojen nosto tiistaina antoi viitteitä siitä, että kalaston tilanne on pysynyt ennallaan viimeiset kolme vuotta. Särkikanta on edelleen liian vahva.

Kokemäen vesistön vesiensuojeluyhdistys toteutti edellisen koekalastuksen kolme vuotta sitten. Tuolloin järven kalakanta oli selvästi vinoutunut. Särki oli haitallisessa määrin vahva valtalaji, kun taasen hauki ja ahven jäivät sen varjoon.

Kalastotutkija Ari Westermarkin venekunta toi ensimmäisen koesaaliin tiistaiaamuna Kuohunlahden rantapuiston nurmelle. Paikallisia vapaaehtoisia saapui mukaan irroittamaan kaloja verkoista.

Saalis oli käynyt hyvin pyydyksiin, ja verkot olivat täynnä kalaa. Tutkija teki heti alkuun suuntaa-antavan perushavainnon.

– Tilanne näyttää samanlaiselta kuin viime koekalastuksessakin. Kalaa tulee runsaasti, mutta särki näkyy edelleen valtalajina. Ahvenia tuli nyt jonkin verran, mutta hauet ovat todella vähissä, Westermark totesi.

Lue lisää Hauki-hankkeen koekalastuksesta 23.8.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös