Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Särki on edelleen riesana Kirkkojärvessä

Kirkkojärven Hauki-hankkeeseen liittyvä koekalastus on käynnissä tämän viikon ajan. Ensimmäinen verkkojen nosto tiistaina antoi viitteitä siitä, että kalaston tilanne on pysynyt ennallaan viimeiset kolme vuotta. Särkikanta on edelleen liian vahva.

Uutiset - 24.8.2017 kello 10.00
Juha Jäntti
Särki on edelleen riesana Kirkkojärvessä
Liian vahva särkikanta pitää osaltaan yllä Kirkkojärven rehevöitymistä. Särjet möyhivät järven pohjakerrostumia, ja pohjaan varastoituneet ravinteet nousevat järven sisäiseen kiertoon.

Kokemäen vesistön vesiensuojeluyhdistys toteutti edellisen koekalastuksen kolme vuotta sitten. Tuolloin järven kalakanta oli selvästi vinoutunut. Särki oli haitallisessa määrin vahva valtalaji, kun taasen hauki ja ahven jäivät sen varjoon.

Kalastotutkija Ari Westermarkin venekunta toi ensimmäisen koesaaliin tiistaiaamuna Kuohunlahden rantapuiston nurmelle. Paikallisia vapaaehtoisia saapui mukaan irroittamaan kaloja verkoista.

Saalis oli käynyt hyvin pyydyksiin, ja verkot olivat täynnä kalaa. Tutkija teki heti alkuun suuntaa-antavan perushavainnon.

– Tilanne näyttää samanlaiselta kuin viime koekalastuksessakin. Kalaa tulee runsaasti, mutta särki näkyy edelleen valtalajina. Ahvenia tuli nyt jonkin verran, mutta hauet ovat todella vähissä, Westermark totesi.

Lue lisää Hauki-hankkeen koekalastuksesta 23.8.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös