Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Savikontien kaavan laajennus tulee nähtäville

Uutiset - 4.12.2015 kello 8.09
Jarkko Hakala

Kunnanhallitus on hyväksynyt Savikontien asemakaavan­­­­­ laajennuksen, ja tuore kaavaehdotus tulee julkisesti nähtäville. 
Tien pohjoispuolelle on­­­­­­ suunniteltu lisää omakotitalotontteja tien jatkeen varteen. Mukana on viisi vanhaa ja neljä uutta omakotitaloa.
Alue sijaitsee Ruutanan koulun kohdalla toisella puolella Ruutanantietä. Sille on yritetty saada asemakaavaa jo pitkään. Savikontien eteläpuolen asemakaava hyväksyttiin vuonna 2012.
Kaavan laajentaminen on lähtenyt liikkeelle alueen asukkaiden halusta jakaa tonttejaan edelleen ja saada lisää rakennusoikeutta. Samalla kunta on pyrkinyt eheyttämään Ruutanan koulun lähistön asuinalueita.
Kun kaava on ollut julkisesti nähtävillä, se etenee vielä valtuuston käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina myös kaksi kauppakirjaa, joilla kaksi alueen maanomistajaa luovuttaa maitaan kunnalle Lakolammin rannoilta uuden kaava-alueen pohjoislaidasta.
Kyseessä on lampeen liittyvä alava rantavyöhyke, joka on luonnonympäristönä arvokas. Se on merkitty kaavaehdotuksessa lähivirkistysalueeksi ja Lakolamminpuiston jatkeeksi. Maat siirtyvät kunnalle vastikkeetta.
Omistusoikeutensa kunnalle luovuttavat maanomistajat saavat edelleen oikeuden pitää laituria Lakolammin rannassa.
Kauppakirjoihin on merkitty purkava ehto, jonka mukaan maiden luovutus peruuntuu, jos alueen asemakaavan laajennus ei toteudu.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös