Savikontien kaavan laajennus tulee nähtäville

0

Kunnanhallitus on hyväksynyt Savikontien asemakaavan­­­­­ laajennuksen, ja tuore kaavaehdotus tulee julkisesti nähtäville. 
Tien pohjoispuolelle on­­­­­­ suunniteltu lisää omakotitalotontteja tien jatkeen varteen. Mukana on viisi vanhaa ja neljä uutta omakotitaloa.
Alue sijaitsee Ruutanan koulun kohdalla toisella puolella Ruutanantietä. Sille on yritetty saada asemakaavaa jo pitkään. Savikontien eteläpuolen asemakaava hyväksyttiin vuonna 2012.
Kaavan laajentaminen on lähtenyt liikkeelle alueen asukkaiden halusta jakaa tonttejaan edelleen ja saada lisää rakennusoikeutta. Samalla kunta on pyrkinyt eheyttämään Ruutanan koulun lähistön asuinalueita.
Kun kaava on ollut julkisesti nähtävillä, se etenee vielä valtuuston käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina myös kaksi kauppakirjaa, joilla kaksi alueen maanomistajaa luovuttaa maitaan kunnalle Lakolammin rannoilta uuden kaava-alueen pohjoislaidasta.
Kyseessä on lampeen liittyvä alava rantavyöhyke, joka on luonnonympäristönä arvokas. Se on merkitty kaavaehdotuksessa lähivirkistysalueeksi ja Lakolamminpuiston jatkeeksi. Maat siirtyvät kunnalle vastikkeetta.
Omistusoikeutensa kunnalle luovuttavat maanomistajat saavat edelleen oikeuden pitää laituria Lakolammin rannassa.
Kauppakirjoihin on merkitty purkava ehto, jonka mukaan maiden luovutus peruuntuu, jos alueen asemakaavan laajennus ei toteudu.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.