Savua ja pärinää: Tältä näyttivät vakiotraktoreiden vetokilpailut Kuhmalahdella

0

Neljättä kertaa järjestettävä Kuhmalahti Pulling pärähti käyntiin perjantaina illalla, ja lauantaina päivällä mittelöitiin vakiotraktoreiden vetokilpailussa. Vetokisan lisäksi tapahtuma-alueella oli muun muassa markkinat, metsäkonesimulaattori sekä mahdollisuus päästä oikeiden 1000 kiloa painavien työhevosten kyytiin.

Pulling-kilpailun avasi Tero Karhu TeeKoo Autotalojen maastoautolla.

– Lähdin kisaan ihan elämysmielellä kokeilemaan, ja olihan se aika jännittävää. Tapahtumassa olen ollut joka vuosi, mutta nyt olin ensimmäistä kertaa tuon vetovaunun edessä, Karhu kertoo juuri kisasta tultuaan.

Marko Tennbergille, Kari Ruokolalle ja Laura Mäenpäälle tapahtuma alkaa olla jo jokavuotinen perinne. Joukkio on nyt jo kolmatta kertaa seuraamassa kilpailua. Kilpailun ykkössuosikkia porukalla ei kuitenkaan ole.

– Kannustetaan vain yleistä meininkiä, Tennberg toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pitkään Kuhmalahden seuduilla asunut Ruokola näkee tapahtumassa tuttuja paikallisia kilpailijoita. Ruokola on kuitenkin huomannut tapahtuman kasvaneen vuosien varrella.

– Tiedän, että täällä on myös paljon kauempaa tulleita kilpailijoita. Vuosi vuodelta tapahtuma on kokonaisuudessaan kasvanut ja tämä vuosi näyttää kävijämäärältään suurimmalta, Ruokola pohtii.

Ruokolalle kilpailu on siinäkin mielessä tuttu, että hänen poikansa on sijoittunut hopealle kaksi vuotta sitten puutarhatraktoriluokassa. Kisa kiinnostaa niin aikuisia kuin pienempääkin väkeä. Aurinkoisessa säässä on hyvä nauttia maalaismarkkinoiden tunnelmasta sekä koneiden mittelöstä.

Elina Mäkinen

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.