Pääuutiset | Uutiset

Katso tallenne: Valtuusto päätti lisämäärärahasta varhaiskasvatukselle ja kuuli Kuntaliiton ajankohtaiskatsauksen

Kangasalan kaupunginvaltuusto istui tänään tiistaina huhtikuun kokouksessaan.

Esityslistalla oli muun muassa lisämääräraha sivistyskeskukselle. Valtuusto päätti keskustelun jälkeen, että sivistyskeskukselle myönnetään yhteensä 118 000 euron suuruinen lisämääräraha.

Lisämäärärahan tarve johtuu siitä, että kustannustason merkittävän nousun vuoksi palvelusetelin arvoa joudutaan varhaiskasvatuksessa nostamaan jo elokuun alusta alkaen.

– Varhaiskasvatusta palvelusetelillä tuottavat toimijat ovat olleet yhteydessä useisiin tahoihin Kangasalan kaupungissa ja varhaiskasvatuksen johtavat viranhaltijat ovat käyneet heidän kanssaan keskusteluja liittyen muun muassa palvelujen järjestämiseen ja kustannusten nousuun. Palveluntuottajat ovat todenneet, että kustannustason nousu keväästä 2022 on ollut noin 4-6 prosenttia. Kustannustason nousuun vaikuttavat työehtosopimusten mukaiset palkankorotukset, ruoka- ja energiakustannukset sekä kiinteistöjen vuokrien nousu, esityslistassa kerrotaan.

Lisäksi valtuusto kuuli Kuntaliiton ajankohtaiskatsauksen, käsitteli Kangasalan digitiekarttaa ja Pirkanmaan kuntien, hyvinvointialueen ja maakunnan liiton puitesopimusta yhteistyörakenteiden ja toimintatapojen periaatteeksi.

Lue koko esityslista täältä >>

Lähetimme kokouksen suorana lähetyksenä, katso tallenne tästä:

Sisältöä ei voida näyttääEvästeasetuksesi estivät tämän sisällön latautumisen. Nähdäksesi sisällön, sinun on annettava suostumus sosiaalisen median upotusten (YouTube, X/Twitter, Instagram, Facebook) käyttöön. Voit muuttaa suostumustasi painamalla tästä.
MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.