Seuraava ikäryhmä odottaa vielä hetken rokotusvuoroaan Kangasalla – 12-15-vuotiaita riskiryhmäläisiä alettiin rokottaa

0

Kangasalla rokotetaan parhaillaan yli 30-vuotiaita kuntalaisia ja riskiryhmäläisiä koronarokotuksissa.

THL:n suosituksen mukaisesti Kangasalla ja Pälkäneellä on aloitettu myös riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden nuorten rokottaminen.

– Kun käynnissä olevan 30-39-vuotiaiden ikäryhmän rokotuskattavuus saadaan riittävän korkealle tasolle tai aikoja uhkaa jäädä varaamatta, siirrytään 16-29-vuotiaiden ikäryhmään. Tämän hetkisen arvion mukaan uuteen ikäryhmään tullaan siirtymään viimeistään heinäkuun puoleen väliin mennessä, kertoo Kangasalan kaupungin hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo

Aunio-Ahmavuon mukaan rokotukset etenevät yhteistoiminta-alueella sen mukaisesti, paljonko kuntiin saadaan rokotetta.

– Etenemistahti on pysynyt tasaisena siitä asti, kun rokotukset käynnistyivät. Edelleen mennään asetettujen aikataulutavoitteiden mukaisesti, hän sanoo.

Ensimmäisen annoksen rokotteita on annettu Kangasalan ja Pälkäneen alueella tähän mennessä noin 20 000 kappaletta ja toisen annoksen rokotteita noin 5500 kappaletta.

– Tällä hetkellä rokotusten tiedonsiirrossa on valitettavasti tekninen vika, jota potilastietojärjestelmän sovellustoimittaja parhaillaan selvittelee. Tästä johtuen THL:n rokotusrekisterissä olevat rokotustilastot eivät ole ajantasaiset. Tilastot korjaantuvat takautuvasti, kun tiedonsiirtovika saadaan korjattua, Aunio-Ahmavuo kertoo.

Kesäaika ei vaikuta Aunio-Ahmavuon mukaan rokotusten edistymiseen.

– Myös kesällä on rokotusresurssi kunnossa ja kaikki rokotteet pystytään antamaan, mitä kuntiin toimitetaan.

Aunio-Ahmavuo sanoo, että rokotteiden saatavuudessa ei ole tapahtunut muutoksia viime viikkoina.

– Tällä hetkellä heinäkuun rokotesaatavuus näyttää onneksi valoisammalta, kuin mitä etukäteen arvioitiin. Heinäkuussa annetaan enimmäkseen vahvisteannoksia, mutta aikoja pystytään avaamaan myös 1. rokotuksia varten. Rokottaminen edistyy siis myös heinäkuun aikana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.