Seuraavaksi juhlitaan Suomen itsenäisyyttä

0

Kangasalla on juuri saatu päätöksen kunnallishallinnon 150-vuotisjuhlat. Ne päättyivät juhlavasti ilotulitusrakettien räiskeeseen uudenvuodenaattona.
Nyt ovella kolkuttaa jo uusi juhlakausi, joka varmasti näkyy myös Kangasalla monella tavalla. Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään vuonna 2017.
Pirkanmaan liitto poikkesi viime viikolla kertomassa juhlavuoden tapahtumajärjestämisestä myös kangasalalaisille.
Valtuustosalissa oli paikalla muutamia kymmeniä paikallisten yritysten ja yhdistysten edustajia.

Liiton viesti oli, että paikalliset yritykset ja järjestöt voivat hakea rahallista tukea itsenäisyysteemaan liittyvien tapahtumien järjestämiseen.
Tuen haku alkaa huomenna keskiviikkona, ja lisätietoa asiasta saa Pirkanmaan liiton verkkosivuilta.
Juhlavuoden valtakunnallinen teema on yhdessä. Samaa teemaa pitäisi näiden paikallistenkin tapahtumien toistaa. Aihealue on niin lavea, että sen alle saa laitettua periaatteessa mitä tahansa.
Nyt kannattaa täkäläisten toimijoiden terästäytyä ja miettiä, miten täällä voidaan paikallisesti osallistua tuon arvokkaan juhlan viettoon.

Kangasalan Sanomat on mukana juhlahumussa – tottakai. Ajoittuuhan lehden syntyvaihe juuri noihin vuosiin, jolloin Suomikin itsenäistyi.
Suomen senaatti vahvisti Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen maamme itsenäistymistä seuraavana vuonna eli 14. marraskuuta 1918.
Tuolloin Suomessa oli ainoastaan 15 säännöllisesti ilmestyvää pitäjänlehteä. Kymmenen vuotta myöhemmin niitä oli jo 49. Elettiin siis todellista lehtisyntymien kulta-aikaa.
Kangasalan Sanomat on tallentanut liki koko Suomen satavuotisen historian ajan pitäjän asioita sivuilleen.
Tästä syystä emme voi emmeä halua sivuuttaa itsenäisen Suomen juhlavuotta. Se jää nähtäväksi, mitä tuona juhlavuonna keksimme.
Oma juhlavuotemme käynnistyy sitten Suomen 100-vuotisjuhlien jälkeen vuonna 2018.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.