Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Seurakunnan kerhossa otettu kuva herätti kohua

Uutiset - 28.4.2016 kello 11.28
Kangasalan Sanomat

Sosiaalisen mediaan on ilmestynyt valokuva, jossa turvapaikanhakijat poseeraavat seurakunnan päiväkerholaisten kanssa.
Kuva on vihastuttanut ja hämmentänyt vanhempia, ja seurakuntaan on tullut tiedusteluja, onko lasten ja nuorten kerhoissa turvapaikanhakijoita vapaaehtoistyöntekijöinä. Kerholaisten vanhemmilta yhteydenottoja on tullut vain vähän.

– Kyse ei ole vapaaehtoisista vaan kerhovieraista. Kerhoissa käy muutenkin vuosittain erilaisia vieraita ja kerholaiset tekevät itse vierailuja, kirkkoherra Seppo Jarva selventää.


Kuva on otettu 16.3. Vatialan päiväkerhossa, jolloin siellä vieraili neljä turvapaikanhakijaa yhdessä maahanmuuttotyöstä vastaavan työntekijän kanssa. Vieraat söivät keskenään aamiaisen, minkä jälkeen he kävivät lasten päiväkerhossa. Vierailu kesti vajaan tunnin.

– Lopuksi otettiin valokuvia, joita on myöhemmin käytetty väärin. Väärinkäytöksen selvittyä henkilöitä on pyydetty poistamaan kuvat sosiaalisesta mediasta, Jarva kertoo.

– Pahoittelen, että kuvien ottaminen on mahdollistettu. Tämä ei ole normaalin käytäntömme mukaista, hän jatkaa.


Myös Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossa on kuluvan kevään aikana käynyt turvapaikanhakijoita. He ovat pelanneet ja askarrelleet kerholaisten kanssa.

Vierailujen aikana seurakunnan työntekijä on ollut mukana toiminnassa ja vastannut siitä.

Tavoitteena on Jarvan mukaan ollut lisätä suvaitsevaisuutta ja tutustuttaa turvapaikanhakijoita Kangasalaan ja suomalaiseen kulttuuriin.

Kerhovierailujen lisäksi turvapaikanhakijat ovat käyneet tutustumassa seurakunnan eri tapahtumiin ja toimintaan.

Seurakunta ottaa yhteyttä kerhoissa käyvien lasten vanhempiin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös