Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Seurakunnat tarjoavat vuoroviikoin ilmaisia lounaita, joiden valmistuksessa hyödynnetään Kangasalan Prisman hävikkiruokaa.

Kangasalan seurakunta ja Kangasalan Helluntaiseurakunta tarjoavat ensi viikosta alkaen vuorotellen tiistaisin ilmaisen lounaan. 

Uutiset - 14.1.2018 kello 11.00
Kangasalan Sanomat / Hanna Parviainen
Seurakunnat tarjoavat vuoroviikoin ilmaisia lounaita, joiden valmistuksessa hyödynnetään Kangasalan Prisman hävikkiruokaa.
Yhteinen keittiö -hanke tarjoaa mahdollisuuden yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen.

Seurakunnat ovat mukana valtakunnallisessa Yhteinen keittiö -hankkeessa. Kangasalla tarjotaan pääosin hävikkiruuasta laitettua ruokaa. Kangasalla ruuat tulevat Kangasalan Prismasta.

− Kutsumme yhteiseen ruokailuun erilaisissa elämäntilanteissa eläviä kangasalalaisia. Toivomme tapahtuman tavoittavan erityisesti ne, joiden arjen sujuvuutta ilmainen ateria auttaa, sanoo Kangasalan seurakunnan diakoni Tanja Lähteenmäki.

Lounaalla tapaa myös muita ihmisiä, mikä on sekin tärkeä asia.

− Olen kuullut hyvin monen sanovan, että tarjoamamme lounas on ainoa kunnollinen lämmin ruoka. Tuntuu hyvältä, että Kangasalla tarjotaan nyt lounas joka viikko aiemman joka toisen viikon sijaan, kertoo Helluntaiseurakunnan pastori Pertti Lehmuskoski

– Pohdimme parhaillaan tiedotuksen laajentamista niin, että voisimme kutsua kävijöitä lounaalle esimerkiksi tekstiviestillä, Lehmuskoski jatkaa. 

Tampere on yksi Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman ja Kirkkohallituksen koordinoiman Yhteinen keittiö -hankkeen viidestä pilottikunnasta.  

Tampereella yhteisiä ruokailuja järjestävät Tampereen kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Ruokailulla on tarkoitus tuoda apua monen arkeen. Kangasalla ateriat suunnitellaan viikoittain saatujen lahjoitusruokien mukaan. 

Kangasalla myös seurakuntien vapaaehtoiset ovat mukana tekemässä ruokia.

Hankkeen tavoitteena on lisätä terveitä elintapoja, auttaa arjessa selviytymistä ja vähentää ruokahävikkiä. 

Hanke tarjoaa matalalla kynnyksellä kaikille mahdollisuutta yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen. Yhteinen ateriointi ja yhteisöllinen kohtaaminen ovat merkittävässä asemassa.  

Lisätietoja

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

18.1.2018 kello 15.26
uhri UrjalastaIlmoita
Työnantajani Urjalan kunnan huoli ihmisten ja perheiden syrjäytymisestä on ristiriitainen , koska sillä on vuosia ollut pakonomainen tarve tuhota laiminlyönteineen työntekijöitään ja perheitä , josta on vahva näyttö ja useita asiantuntijalausuntoja .
~
Takaisin ylös