Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Seurakunta etsii kirkkoherranvirastolle joko pysyviä tai väliaikaisia tiloja – Nykyinen rakennus ehkä puretaan

Kangasalan seurakunta valmistelee kirkkoherranviraston toimintojen siirtämistä uusiin tiloihin joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Taustalla ovat suunnitelmat uudesta liike- ja toimistorakennuksesta, joka rakennettaisiin nykyisen kiinteistön paikalle.

Uutiset - 28.12.2018 kello 12.34
Kangasalan Sanomat/ Anu Ritvanen
Seurakunta etsii kirkkoherranvirastolle joko pysyviä tai väliaikaisia tiloja – Nykyinen rakennus ehkä puretaan
Seurakunta valmistautuu asemakaavamuutokseen ja tekee tilaa uusille suunnitelmille.

Kirkkoneuvosto valtuutti ta-lousjohtajan ja kiinteistöpäällikön käymään neuvotteluja entisen Nordean kiinteistön vuokraamisesta tai ostamisesta.

Kirkkoneuvoston päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 7–5. Toisena vaihtoehtona oli Ilkon kurssikeskus, joka on vuokrattavissa tai ostettavissa.

Käsittelyn aikana Sirkka Tuhola ehdotti, että Ilkon vaihtoehtoa selvitettäisiin edelleen ja Anne-Mari Thomassen kannatti.

Puheenjohtaja Seppo Jarva toi pöytään kaksi vaihtoehtoa, joissa neuvotteluita olisi käyty pelkän Nordean lisäksi myös Ilkon ja Nordean tiloista. Päätöksen mukaan neuvotteluja käydään nyt vain Nordean tiloista.

Kangasalan kaupunki suunnittelee seurakunnan ja kaupungin yhdessä omistaman kiinteistön paikalle uutta liike- ja toimistorakennusta Myllystenpohjantie 2:een.

Suunnitelmat ovat osa Ellintien alueen asemakaavamuutosta. Väistötilojen saaminen helpottaisi kiinteistön kehittämistä asemakaavamuutoksen mukaisesti.

Käytännössä kaavan toteuttaminen edellyttää kiinteistöosakeyhtiö Myllypohjan omistaman rakennuksen purkamista. Myös Kangasalan Sanomat toimii samassa kiinteistössä.

Torsti Tulenheimon ehdotuksesta neuvosto päätti yksimielisesti ehdottaa uudelle kirkkoneuvostolle, että se perustaa kiinteistötyöryhmän valmistelemaan kiinteistöasioita viranhaltijoitten kanssa.

Tulevan valtuustokauden aikana seurakunta joutuukin tekemään kauaskantoisia ja rahamäärältään suuria kiinteistöratkaisuja.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös