Koti Uutiset Seurakunta etsii kirkkoherranvirastolle joko pysyviä tai väliaikaisia tiloja – Nykyinen rakennus ehkä...

  Seurakunta etsii kirkkoherranvirastolle joko pysyviä tai väliaikaisia tiloja – Nykyinen rakennus ehkä puretaan

  0
  Seurakunta valmistautuu asemakaavamuutokseen ja tekee tilaa uusille suunnitelmille.

  Kangasalan seurakunta valmistelee kirkkoherranviraston toimintojen siirtämistä uusiin tiloihin joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Taustalla ovat suunnitelmat uudesta liike- ja toimistorakennuksesta, joka rakennettaisiin nykyisen kiinteistön paikalle.

  Kirkkoneuvosto valtuutti ta-lousjohtajan ja kiinteistöpäällikön käymään neuvotteluja entisen Nordean kiinteistön vuokraamisesta tai ostamisesta.

  Kirkkoneuvoston päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 7–5. Toisena vaihtoehtona oli Ilkon kurssikeskus, joka on vuokrattavissa tai ostettavissa.

  Käsittelyn aikana Sirkka Tuhola ehdotti, että Ilkon vaihtoehtoa selvitettäisiin edelleen ja Anne-Mari Thomassen kannatti.

  Puheenjohtaja Seppo Jarva toi pöytään kaksi vaihtoehtoa, joissa neuvotteluita olisi käyty pelkän Nordean lisäksi myös Ilkon ja Nordean tiloista. Päätöksen mukaan neuvotteluja käydään nyt vain Nordean tiloista.

  Kangasalan kaupunki suunnittelee seurakunnan ja kaupungin yhdessä omistaman kiinteistön paikalle uutta liike- ja toimistorakennusta Myllystenpohjantie 2:een.

  Suunnitelmat ovat osa Ellintien alueen asemakaavamuutosta. Väistötilojen saaminen helpottaisi kiinteistön kehittämistä asemakaavamuutoksen mukaisesti.

  Käytännössä kaavan toteuttaminen edellyttää kiinteistöosakeyhtiö Myllypohjan omistaman rakennuksen purkamista. Myös Kangasalan Sanomat toimii samassa kiinteistössä.

  Torsti Tulenheimon ehdotuksesta neuvosto päätti yksimielisesti ehdottaa uudelle kirkkoneuvostolle, että se perustaa kiinteistötyöryhmän valmistelemaan kiinteistöasioita viranhaltijoitten kanssa.

  Tulevan valtuustokauden aikana seurakunta joutuukin tekemään kauaskantoisia ja rahamäärältään suuria kiinteistöratkaisuja.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän