Seurakuntavaaliehdokkaat haluavat kaikkea hyvää kaikille

0
Maija Kirvesoja, Torsti Tulenheimo, Riina Sarkanen, Pasi Sieranoja, Sanni Pesonen ja Timo Keskinen osallistuivat seurakuntavaalien paneeliin.

Ihmisten kohtaaminen, seurakunnan toiminta ja talous, kiinteistöt sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen nousivat esiin Kangasalan seurakunnan ja Kangasalan Sanomien yhteisessä seurakuntavaalipaneelissa. Pirtillä maanantai-iltana käytyyn keskusteluun osallistui kaksi panelistia jokaisesta kolmesta valitsijayhdistyksestä.

Päätoimittaja Tuula Ruusumaa jakoi puheenvuoroja Kinkeripiirin Maija Kirvesojalle ja Torsti Tulenheimolle, Koko kansan kirkon Riina Sarkaselle ja Pasi Sieranojalle ja Riippumattoman seurakuntaväen Sanni Pesoselle ja Timo Keskiselle.

Salissa oli paljon myös muita ehdokkaita, jotka esittivät kysymyksiä ja kommentteja muun yleisön kanssa.

Ehdokkaita pyydettiin mainitsemaan kaksi asiaa, joihin seurakunnan tulisi erityisesti keskittyä. Kristillinen sanoman lisäksi ehdokkaat halusivat tavoittaa ihmisiä. Pesonen nosti esiin sekä palkattujen että vapaaehtoisten hyvinvoinnin.

– Uupuneet vasta kalliiksi tulevat. Lisäksi tiedottaminen on tärkeää, Pesonen korosti.

Tulenheimo oli huolissaan kirkkoon kuuluvien vähenemisestä. Tällä vauhdilla viimeinen lapsi kastetaan hänen mukaansa vuonna 2056. Sekä Sarkanen että Kirvesoja lähestyisivät nuoria, edellinen perheiden ja nuorten mukaan ottamisella, jälkimmäinen osallistaisi seurakunnan nuorten mielenterveys- ja päihdetyöhön.

– Kangasalan seurakunta, kuten muutkin seurakunnat, etsivät jatkuvasti uusia tapoja kohdata ihmisiä. Keksi kaksi uutta ideaa, Ruusumaa yllytti ideoimaan.

Ehdokkaat ujuttautuisivat ihmisten arkeen useimmiten lasten ja perheiden välityksellä. Sarkanen ehdotti palkkioporkkanoita esimerkiksi kastettaville ja erilaisten teemapäivien järjestämistä esimerkiksi ammattikoululaisille.

– Siitä ei hyvää seuraa, jos 55-vuotias ryhtyy ideoimaan nuorille toimintaa. Sen sijaan voisi taata resursseja ja olla taustatukena, Keskinen totesi.

Pesosen mukaan perhetyö pitäisi ulottaa iltoihin, koska yhteiskunta pakottaa vanhemmat nopeasti töihin.

Kaikki ehdokkaat pitäisivät ovet avoinna toimintaan niin kirkkoon kuulumattomille kuin esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parien perheille.

Yleisökysymyksessä Rauno Heikkilä tiedusteli, miten ehdokkaat näkyisivät enemmän kokousten ja vaalien ulkopuolella. Ehdokkaat myönsivät, että työ ei välttämättä näy julkisuuteen. Ratkaisuksi tarjottiin niin blogeja kuin someakin sekä näkymistä  muissa yhteisöissä.

– Rohkaisen myös seurakuntalaisia ottamaan yhteyttä valtuutettuihin, Riina Sarkanen totesi.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=PxoyiPVZ0tA&t=50s

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys 6.–10. marraskuuta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.