Seuturatikan reittikysely ei innostanut kangasalalaisia vastaamaan

2
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.

Syys–lokakuussa kyseltiin kuntalaisten mielipiteitä Tampereen raitiotien seudullisen yleissuunnitelman eli seuturatikan alustavista linjausvaihtoehdoista. Vastauksia kertyi 2 854, joista 242 Kangasalta.

Kyselyn vastaajien mielestä raitiotie on tarpeen ulottaa lähivuosina ensisijaisesti Pirkkalan Partolan alueelle ja Tays-keskussairaalalta Tampereen Koilliskeskukseen.

Koilliskeskukseen raitiotien jatkaisi lähivuosina 46 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kyselyssä vastaajat saivat arvioida ratahaarojen linjausvaihtoehtoja eri tekijöiden suhteen.

Kuntalaisten vastauksissa painottuivat raitiotien reittivaihtoehdot, joiden varrella on nykyisin asutusta ja palveluja ja joiden kautta bussit kulkevat jo nykyään.

Kangasalan Lamminrahkan suunnassa eniten kannatusta saivat Mäentakusenkadun reitti ja Käpylehmänpuiston läpi kulkeva reitti.

Lamminrahkan suunnassa asuvat pitivät Piettasenkatua parempana kuin Käpylehmänpuistoa.

Saarenmaan suunnassa Juvankadun kautta kulkeva reitti sai eniten kannatusta.

Raitiotien reittivaihtoehtoja on tavoite karsia marraskuussa neljän yleissuunnitelman tilaajakunnan kunnanhallituksissa. Kyselyn tulokset ovat osaltaan mukana reittivaihtoehtojen vertailuissa.

– Tämän syksyn esikarsinnan jälkeen on tarkoitus jatkaa kaikilla ratahaaroilla enintään kahdella pääreittivaihtoehdolla. Esikarsinta on tarpeen, jotta jatkoon valittuja reittejä voidaan suunnitella ja arvioida yksityiskohtaisemmalla tarkkuudella, täsmentää projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungilta.

Vuonna 2020 järjestetään toinen kuntalaiskysely kuntalaisille, jossa saa ottaa kantaa muun muassa raitiotiepysäkkien sijainteihin.

Tampereen raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa varaudutaan raitiotiejärjestelmän laajentamiseen, ei raitiotieratojen välittömään toteuttamiseen.

Suunnitelmassa pyritään määrittämään raitiotielinjojen varauk­set. Yleissuunnitelman tilaajakuntien, Tampereen, Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven on tavoite päättää raitiotien ratavarauksista ensi syksynä.

2 kommenttia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.