Shintolaispyhäkkö pääsi esille Kangasala-talon yläaulaan

0
Mikoshi-pyhäkkö asetettiin tänään nähtäville Kangasala-talon yläaulaan. Temppeli kannettiin alakerrasta yläkertaan isolla joukolla.

Japani ja Suomi viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlaa tänä vuonna. Juhlavuotta vietetään molemmassa maissa maiden kulttuuriperintöön ja kahdenvälisiin suhteisiin liittyvien tapahtuminen ja projektien merkeissä.

Kangasalle juhlavuosi ulottui keskiviikkona, kun japanilainen mikoshi-pienoispyhäkkö nostettiin kaikkien nähtäville Kangasala-talon yläaulaan.

Shintolaispyhäkkö koostuu yli 30 000 pienestä osasesta, ja sen rakentamiseen on osallistunut viisi henkilöä noin vuoden ajan. Temppeleitä ei ole juurikaan annettu Japanin ulkopuolelle.

– Varmuudella tiedän, että Skandinaviassa näitä ei ole ainuttakaan, Norio Tomida kertoo.

Tomida toimii monin tavoin japanilaisen kulttuurin edistäjänä Suomessa. Hän on muun muassa Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevan kirsikkapuupuiston isä.

Pyhäkkö viivähtää Kangasalla huhtikuun loppuun saakka. Sen jälkeen se kuljetetaan Helsinkiin, jossa järjestetään juhlavuoden kunniaksi erityinen kulkue ja pyhäkkö viedään esille Suomen kansallismuseoon.

Temppelin saapuminen Kangasalle sopii hyvin Kangasala Goes Japan -tapahtumaketjuun, joka käynnistyi nyt maaliskuussa Hinamatsuri-tapahtumalla, niin kutsutulla tyttöjen juhlalla. Tuossa juhlassa kuultiin japanilaista musiikkia, tarinoita ja vietettiin teeseremoniaa.

Japani-aiheisia tapahtumia on luvassa myöhemmin vuoden aikana lisää.

Temppelin päällä on koristeellinen Feeniks-lintu.
Koristeellinen temppeli on rakennettu yli 30 000 osasesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.