Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Shintolaispyhäkkö pääsi esille Kangasala-talon yläaulaan

Japani ja Suomi viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlaa tänä vuonna. Juhlavuotta vietetään molemmassa maissa maiden kulttuuriperintöön ja kahdenvälisiin suhteisiin liittyvien tapahtuminen ja projektien merkeissä.

Uutiset - 13.3.2019 kello 16.57
Kangasalan Sanomat
Shintolaispyhäkkö pääsi esille Kangasala-talon yläaulaan
Mikoshi-pyhäkkö asetettiin tänään nähtäville Kangasala-talon yläaulaan. Temppeli kannettiin alakerrasta yläkertaan isolla joukolla.

Kangasalle juhlavuosi ulottui keskiviikkona, kun japanilainen mikoshi-pienoispyhäkkö nostettiin kaikkien nähtäville Kangasala-talon yläaulaan.

Shintolaispyhäkkö koostuu yli 30 000 pienestä osasesta, ja sen rakentamiseen on osallistunut viisi henkilöä noin vuoden ajan. Temppeleitä ei ole juurikaan annettu Japanin ulkopuolelle.

– Varmuudella tiedän, että Skandinaviassa näitä ei ole ainuttakaan, Norio Tomida kertoo.

Tomida toimii monin tavoin japanilaisen kulttuurin edistäjänä Suomessa. Hän on muun muassa Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevan kirsikkapuupuiston isä.

Pyhäkkö viivähtää Kangasalla huhtikuun loppuun saakka. Sen jälkeen se kuljetetaan Helsinkiin, jossa järjestetään juhlavuoden kunniaksi erityinen kulkue ja pyhäkkö viedään esille Suomen kansallismuseoon.

Temppelin saapuminen Kangasalle sopii hyvin Kangasala Goes Japan -tapahtumaketjuun, joka käynnistyi nyt maaliskuussa Hinamatsuri-tapahtumalla, niin kutsutulla tyttöjen juhlalla. Tuossa juhlassa kuultiin japanilaista musiikkia, tarinoita ja vietettiin teeseremoniaa.

Japani-aiheisia tapahtumia on luvassa myöhemmin vuoden aikana lisää.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös