Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Siitamantien väyläurakka Destialle

Uutiset - 4.4.2014 kello 13.02

Siitamantien kevytväylän rakentajaksi on valittu Destia Oy Länsi-Suomi. Työ tehdään kokonaisurakkana, ja sen hinta on 617 900 euroa.

Kaikki kilpailijat täyttivät hankkeen toteuttamiselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Valinta kohdistui Destiaan, koska sen tarjous oli halvin.

Urakkaa tavoitteli kaikkiaan kahdeksan maanrakennusyritystä.

Urakoitsijan valinnasta päätti 1.4. kokoontunut tekninen lautakunta.

1,5 kilometriä pitkä

Rakennettava väylä, joka ulottuu Korvenperäntieltä Yli-Nikkiläntielle, päällystetään ja valaistaan. Pituutta sillä on 1,5 kilometriä.

Hankkeeseen on budjetoitu kaikkiaan miljoona euroa. Rakennuspäällikkö Merja Saarilahti arvelee, että määräraha alitetaan jossain määrin, vaikka urakkahinnan päälle kertyy vielä koko joukko muita rakentamiseen liittyviä kustannuksia.

Hanke jo vireillä

Siitamantien kevytväyläurakan toimeenpano on herättänyt keskustelua, koska se on leikattavaksi tai siirrettäväksi aiotuista investoinneista ainoa, joka toteutuu suunnitellussa muodossaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen torjuu puheet hankkeiden eriarvoisesta kohtelusta.

Hän sanoo, että Siitamantien kevytväylän suunnittelu ja kilpailutus oli leikkauslistasta päätettäessä jo vireillä, joten hankkeen keskeyttäminen ei ollut enää järkevää eikä keskeytystä seuraavien sopimussakkojen vuoksi perusteltua.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös