Sillä kuljetaan, millä pääsee parhaiten perille

0

Joukkoliikenteen edistäminen ja kehittäminen on varsinkin kaupunkiseuduilla ikuisuusaihe. Julkisten kulkuvälineiden käyttö ei kuitenkaan ponnisteluista huolimatta ole niin tehokasta kuin sen soisi olevan.

Oma auto on ykkösvalinta, jos linja-autopysäkki on liian kaukana ja vuoroja kulkee vain muutaman kerran päivässä.

Monin tutkimuksin on todistettu, että joukkoliikenne on ympäristöystävällisin tapa siirtyä paikasta toiseen.

Mutta ajatellaanpa perheenäitiä, jonka on aamulla ennen töihin menoaan vietävä lapset päivähoitoon. Se ei taida onnistua Kangasallakaan bussikyydillä.

Ja vain yltiöpäisin ilmastonsuojelija lykkäisi lapset ensi päiväkotiin, palaisi sitten takaisin ja hyppäisi kotiportilta bussiin. Luultavasti hiilidioksidipäästöt ovat monelle aamukiireiselle vähäisin peruste liikkumistapoja valittaessa.

K?angasalan keskustasta pääsee sujuvasti parinkymmenen minuutin välein Tampereen keskustorille. Keskustassa ja reitin varrella asuville paunulaisen valinta on järkevin vaihtoehto, jos määränpää on päätepysäkin tuntumassa.

Matka on kustannuksiltaan edullinen ja huoleton, eikä parkkipaikkaongelmasta tarvitse perillä piitata. Jos työnantaja vielä maksaa niin sanotun työsuhdelipun, niin mitään muuta kulkuneuvoa ei tule edes ajatelleeksi.

Kangasalta käy Hervannassa toiseksi eniten matkalaisia kaupungista tuleviin verrattuna.

Hervannassa on yli kymmenentuhatta työpaikkaa, joissa käy päivittäin satoja kangasalalaisia hankkimassa elantonsa.

Lisäksi monen opiskelupaikka on Hervannan opinahjoissa. Hyvät bussiyhteydet sinne ovat siis enemmän kuin tarpeen.

M?aaseutukylistä on järjestetty julkisella tuella jonkinlaiset yhteydet, mutta vuorojen aikataulut eivät useinkaan sovi työpaikkoihin matkustaville.

Tätä ongelmaa tuskin koskaan pystytään ratkaisemaan, koska ihmiset vain kulkevat sillä ajoneuvolla, jolla pääsee parhaiten perille.

Mukavuuteen tottuneelle nykyihmisille kesken matkan tapahtuva bussin vaihtokin on niin suuri kynnys, että kulkuväline on ensisijaisesti oma auto. Edes kimppakyyti naapurin kanssa ei monellekaan sovi syystä tai toisesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.