Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Siniset marssi ulos valtuustosta

Uutiset - 9.12.2014 kello 8.15
Siniset marssi ulos valtuustosta
Viinikaisen ja Heinosen tuolit ovat tyhjinä, koska he poistuvat maanantai-iltana yhtäkkisesti valtuustosta.
Kumpikin ilmoitti, että heille tuli este jatkaa valtuuston kokousta.
Sinisten valtuustoryhmän jäsenet Jani Viinikainen ja Tuula Heinonen tekivät näyttävän ulosmarssin Kangasalan valtuustosta maanantai-iltana.
Taustalla on erimielisyys siitä, ketä perussuomalaisen valtuustoryhmän olisi pitänyt esittää kunnanhallituksen jäseneksi. Valtuustossa äänestettiin kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoonpanoista, kuten valtuustokauden puolivälissä on tapana.
Viinikainen ei kuulu enää perussuomalaisten ryhmään vaan hän toimii omassa ryhmässään, sinisissä. Valtuustoryhmä erotti Viinikaisen niin kutsutun natsitervehdyskohun seurauksena. Pian kohun synnyttyä hän erosi itse myös puolueesta.
Viinikainen kokee kuitenkin, että hän on valtuustossa perussuomalaisten äänillä. Sen vuoksi hän edelleen haluaa vaikuttaa siihen, että paikallisosasto valitsee sopivimmat edustajat tärkeimpiin tehtäviin. Nyt henkilövalintoja ei Viinikaisen mukaan ole tehty demokraattisesti virallisessa kokouksessa.
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Leino ei halunnut maanantai-iltana kommentoida asiaa millään tavalla. Perussuomalaisten jäsenenä kunnanhallituksessa jatkaa edelleen Harri Hanweg.
Kaksihenkinen sinisten valtuustoryhmä olisi halutessaan voinut vaatia myös kunnanhallitus- ja lautakuntapaikkojen uusjakoa. Tähän oli varauduttu, mutta nyt vaatimusta ei tullut, koska siniset valtuutetut poistuivat kokouksesta.Jos äänestykseen olisi menty, kokous olisi venynyt pitkälle yöhön.
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös