Sirkuksesta löytyi ura ja rakkaus

0
Sanna Kopra (oik.) on Mirja Jauhiaisen pitkäaikainen harjoittelu- ja esiintymiskumppani. Kuva: Mia Bergius

Ruutanasta kotoisin oleva Mirja Jauhiainen elää unelmaansa. Toisinaan ura maailmaa kiertävänä sirkusammattilaisena tuntuu lähes epätodellisen hyvältä ollakseen totta.
– Välillä pitää muistutella itseään, että ”living the dream” eli elän unelmaani. Sirkus ammattina ei ole vain työ, vaan se on elämäntapa, Jauhiainen sanoo.
Marraskuussa 2015 Jauhiainen sai sirkustaiteen valtionpalkinnon saamista Mad In Finland -ryhmän kanssa.
– Palkinto tuli täytenä yllätyksenä, emmekä mitenkään osanneet odottaa sitä. Tuntuu mahtavalta saada tunnustusta työstään.
Toinen sykähdyttävimmistä hetkistä Jauhiaisen uralla on yksityisesitys presidentti Tarja Haloselle ja Ruotsin kruununprinsessa Victorialle.

Sirkusmaailmasta löytyi Jauhiaiselle paitsi ura myös rakkaus: hän tapasi miehensä Ruotsissa sirkuskoulussa.
Yhdysvalloista kotoisin oleva Jay Gilligan on ammatiltaan jonglööri, ja pariskunta on alusta asti kiertänyt maailmaa sirkustöiden perässä niin yhdessä kuin erikseen.
Tällä hetkellä pari asuu Tukholmassa. Toistaiseksi Jauhiainen on välttynyt niin loukkaantumisilta kuin muiltakin takaiskuilta urallaan.
Juuri nyt sirkus on kuitenkin taka-alalla hyvästä syystä: pariskunta iloitsee vauvastaan, joka syntyi jokin aika sitten.
Tuoreen äidin tavoitteet liittyvätkin tällä hetkellä takaisin kuntoon pääsemiseen raskauden ja synnytyksen jälkeen.
– Toivon, että kroppa palautuu hyvin ja voin jatkaa trapetsitaiteilua. Näillä näkymin tarkoitus on olla takaisin lavalla toukokuussa.
 

Lue lisää tiistain 1.3. Kangasalan Sanomista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.