Sirra Toivoselle kulta ja hopea veteraanisuunnistuksen MM-kisoista

0
Sirra Toivonen nappasi avausmatkalta MM-hopeaa, eikä kuvanottohetkellä vielä aavistanut, mitä on tulossa keskimatkalta.

Kangasala SK:n suunnistaja Sirra Toivonen saavutti yli 35-vuotiaiden MM-kilpailuissa Tanskassa keskimatkan maailmanmestaruuden ja sprintin hopeamitalin. 

Toivonen kilpailee ensimmäistä kautta 50–54-vuotiaiden sarjassa.

Kilpailuviikko alkoi sprintillä Kööpenhaminan keskustassa.

– Lähdin kisoihin hyvin ristiriitaisin tuntein, koska Jukolan jälkeen saamani flunssa pakotti 2,5 viikon lepoon. Olinkin lähdössä kisoihin turistimielellä. Sunnuntaina sprintin finaaliaamuna oli ensimmäistä kertaa terve olo!

Hopeamitali oli Toivoselle iloinen yllätys, ja täytti koko kisareissun tavoitteet. Seuraavana ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa veteraanikisoissa kilpailtu keskimatka. 

Sekä sprintissä että keskimatkalla käytiin ensin karsintakilpailut finaaleihin, joten tuntumaa maastoon ehti saada.

Finaalissa Toivonen kertoo päässeensä flow-tilaan, kaikki vain sujui itsestään.

– Kun lähdössä katsoin karttaa, totesin ettei rata sisällä edellisen päivän kaltaisia pitkiä tyhjiä kompassivälejä vaan rastit olivat suunnistettavia, sain positiivisen sysäyksen. 

– Jälkeenpäin ajatellen tuntui, että pysähdyin matkalla muutamia kertoja, kun oli tarve varmistaa, mutten turhaan – vauhti ja suunnistus olivat hyvin tasapainossa, Toivonen kertoi.

Hän sai kuulla maailmanmestaruudesta jo loppusuoraa juostessaan.

– En millään muutenkaan olisi uskonut voittooni, saati sitten näin hyvään suoritukseen pitkän ja kovan flunssan jälkeen.

Kilpailut päättäneellä pitkällä matkalla Toivonen oli edelleen lähellä mitalia. Hän jäi lopulta neljänneksi, vain 14 sekuntia pronssimitalistista. 

Kangasala SK:n suunnistajista Eveliina Muukkonen sijoittui 40-vuotiaiden sarjassa pitkällä matkalla kuudenneksi.

Veteraanien MM-kilpailuissa suunnisti noin 4000 kilpailijaa kaikkialta maailmasta. Kangasalta mukana oli kymmenkunta suunnistajaa. 

Kisojen vanhin osallistuja suunnisti sata vuotta täyttäneiden miesten sarjassa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.