Sisä-Suomen poliisi toivoo ilmoittamaan ikääntyvistä aseluvallisista, joiden terveydentila saattaa estää aseen turvallisen käytön

0

Sisä-Suomen poliisi muistuttaa aseluvanhaltijoiden lähiomaisia ja harrastuskavereita ilmoittamaan, jos tutun luvanhaltijan toimintakyky on alentunut pysyvästi jonkin sairauden vuoksi. Luvanhaltijoiden terveydentilaan ja sitä kautta ampuma-aseen turvalliseen käyttöön ja niiden säilyttämiseen liittyvistä huolista ilmoitetaan poliisille satunnaisesti.

Poliisista muistutetaan, että terveydentila saattaa paitsi estää ampuma-aseen turvallisen käytön, moni ikääntynyt on lopettanut ampuma-aseiden käytön jo kauan sitten. Aseita saatetaan säilyttää niin, että ne voivat päätyä vääriin käsiin.

Poliisi tiedostaa, että lähipiirin puuttumiskynnys aseluvanhaltijan aselupiin saattaa olla korkea siksi, että aseluvanhaltija ei välttämättä itse tiedosta omaa tilannettaan sairaudestaan johtuen ja saattaa vastustaa puuttumista asioihinsa. Poliisi toivoo kuitenkin aseluvanhaltijan lähipiiriltä rohkeutta ottaa asia puheeksi luvanhaltijan kanssa.

Tilanne voi ratketa esimerkiksi siten, että aseluvanhaltijan läheinen jatkaa aseharrastusta aseilla. Kun aseluvat selvitellään kuntoon haltijan elinaikana, ne eivät jää aikanaan kuolinpesän hoidettavaksi.

Poliisi kehottaa ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos aselupien selvittelu ei hoidu lähipiirin kesken.

-Voimme yhdessä edistää ennakollisesti yleistä järjestystä ja turvallisuutta puuttumalla tapauksiin, joissa aseluvanhaltijan toimintakyky on heikentynyt oleellisesti ja pysyvästi, aselupahallinnosta todetaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.