Sisä-Suomen poliisi varoittaa huijausviesteistä, joissa jälkikasvuksi tekeytyneet vetoavat rahan tarpeeseen

0
Kuva: KS Arkisto

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa liikkeellä olevista huijausviesteistä. Poliisin mukaan viime kuukausina lukuisat asianomistajat, rikoksien uhrit ovat saaneet heille entuudestaan tuntemattomasta numerosta tekstiviestejä tai WhatsApp-viestejä, joissa viestin lähettäjä on esiintynyt viestin vastaanottajan lapsena.

Viesteissä on kerrottu, kuinka puhelin on rikkoutunut, jäänyt pesukoneeseen tai muuta vastaavaa, minkä vuoksi numero on yllättäen vaihtunut. Onneton sattuma on johtanut samalla kiireiseen rahan tarpeeseen.

Poliisin mukaan vastaavia rikoksia on kirjattu useita ympäri Suomen. Poliisi tutkii rikoksia petoksina tai törkeinä petoksina.

Poliisi muistuttaa, että rahapyynnöt alun perin vieraasta numerosta ovat aina hälyttäviä. Rahaa ei tule siirtää kenellekään varmistamatta rauhassa pyynnön aitous. Poliisi neuvoo, että lähiomaiseksi ilmoittautunutta kannattaa ensin tavoittaa vanhasta tutusta yhteystiedosta.

Rikoksen uhriksi joutuneen kannattaa välittömästi ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa. Pankilla voi olla mahdollisuus pysäyttää väärä tilisiirto ja turvata menetetyt varat.

Tämän jälkeen tulee tehdä viivytyksettä rikosilmoitus poliisille.

Poliisi toteaa, että valitettavan usein asianomistaja ei saa takaisin siirtämiään varoja ja vahinko jää lopullisesti uhrin maksettavaksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.