Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Sivistyksen lisäraha kohdentuu opetukseen

Kouluopetus saa tänä vuonna pääosan kaupungin sivistyskeskuksen määrärahojen kasvusta. Sivistyslautakunnan hyväksymä käyttösuunnitelma tuo opetustoimeen uusia virkoja ja yläkouluille lisää tunteja.

Uutiset - 2.2.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Sivistyksen lisäraha kohdentuu opetukseen
Taulutietokoneiden käyttö laajenee esikouluryhmiin. Suoraman eskarilaiset Noel Kebabci, Annika Jonkka, Lila Skurnik ja Netta Laine uppoutuivat oppimaan tablettien avulla kirjainten muotoja.

Alakoulut saavat kolme luokanopettajan virkaa. Yläkoulut saavat yhteensä 60 viikkotuntia lisää, mikä tarkoittaa kahta uutta opetusryhmää.

Toisen asteen koulut saavat yhden uuden koulupsykologin viran.

Ensi syksy tuonee joustavan koulunaloituksen pilottihankkeita. Tursolan ja Suoraman koulut ovat jo kokeilleet esiopetuksen ja 1.–2.-luokkien yhdistelmiä.

– Haemme yhtenäistä mallia, jonka voimme ottaa käyttöön kaikissa alakouluissa, kertoo opetuskoordinaattori Marja Mattila.

Erityisopetus saa syksyllä kaksi erityisluokanopettajaa lisää.

Toinen virka sijoittuu alakoulun keskitettyyn erityisopetukseen Suoraman koululle, ja toinen tulee yläkouluun Pitkäjärvelle.

– Tuemme oppilaita mahdollisimman pitkään yleisopetuksen luokissa laaja-alaisen erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien tuella. Tarvitsemme rinnalla pienryhmien vahvaa panosta erityisen tuen oppilaiden tarpeisiin, sanoo johtava erityisopettaja Jaana Karppinen.

Uudet oppimisvälineet ja digitaalisuus tulevat esiopetukseen. Taulutietokoneet ovat jo käytössä Liuksialan ja Suoraman esikouluryhmissä.

Varhaiskasvatus hyödyntää lukiolta käytöstä poistuneita tabletteja.

– Laajennamme digitaalisen toiminnan ensin esikouluryhmiin. Vähitellen tietotekniikka tulee tarjolle nuoremmillekin, varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo ennakoi.

Lue lisää kaupungin sivistyskeskuksen näkymistä alkaneelle vuodelle 31.1.2018 ilmestyneestä numerostamme:

https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös