Sivistyslautakunnan esityslistalla Pohjan ja Kautialan tulevaisuus – valtuusto tekee päätökset huhtikuussa

1
Pohjan koulua esitetään lakkautettavaksi 1.8.2019 alkaen.

Sivistyslautakunta päättää ensi viikolla, esittääkö se kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle opetuksen lopettamista Pohjan ja Kautialan kouluissa.Molemmissa kouluissa on todettu sisäilmaongelmia, jotka vaatisivat peruskorjausta.

Pohjan koulun osalta sivistyslautakunnan esityslistassa todetaan, että opetus koulussa lopetettaisiin 1.8. alkaen. 1.–2.-luokkalaiset opiskelisivat Kuhmalahden päiväkodin tiloissa, ja 3.–6.-luokkalaiset Sariolan koulussa. Kaikki Kuhmalahden alueen oppilaat olisivat hallinnollisesti Sariolan koulun oppilaita. Sivistyslautakunnalle laaditun esityksen mukaan tämä säästäisi arviolta vuositasolla käyttötaloudessa noin 100 000 euroa.

Kautialan koulun osalta sivistyskeskus päättää, esittääkö se opetuksen lopettamista Kautialan koulussa ensi lukuvuoden alusta alkaen. Koulun 17 oppilasta siirtyisivät tässä tapauksessa opiskelemaan Huutijärven kouluun. Säästöä Kautialan alueen oppilaiden siirtämisestä Huutijärvelle kertyisi vuositasolla arviolta noin 140 600 euroa.

Molemmissa kouluissa oppilaskohtainen kustannus ylitti vuonna 2018 alakoulujen keskimääräisen oppilaskustannuksen 7 192 euroa ja vaihtoehtokoulun oppilaskustannuksen.

Valtuuston vuonna 2015 tekemässä kouluverkkopäätöksessä linjattiin, että Pohjan koulu lopetetaan vuonna 2021, jolloin 1.–4. luokkalaiset siirtyvät Kuhmalahden uuteen kouluun ja 5.–6.-luokkalaiset Sariolan kouluun. Kouluverkkosuunnitelmassa todettiin myös, ettei Pohjan koulun peruskorjaus ole perusteltavissa nykyisen oppilasennusteen ja koon perusteella.

Vuoden 2011 palveluverkon kehittämissuunnitelmassa valtuusto päätti Kautialan koulua ei peruskorjata, mutta se pidetään toimintakuntoisena. Kouluverkkopäätöksessä linjattiin, että Kautialan koulu lakkautetaan vuonna 2016, mutta valtuuston erillispäätöksellä koulua ei kuitenkaan lakkautettu.

Valtuusto tekee päätökset koulujen jatkosta huhtikuussa.

 

 

 

 

 

1 kommentti

  1. Äskettäin julkaistuissa tutkimuksissa Tampereen, Turun ja Helsingin kaupunkiseutu kasvaa ja laajenee. Kangasalan on syytä pitää infra toimivana myös keskustaajamansa ulkopuolella; osa em. kaupunkien talousalueille pakkautujista arvostaa kiistatta myös rauhallisia asuinalueita oikealla maaseudulla. Näitä Kangasalla onnekseen on!

    Kuhmalahti voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi toimintaympäristöksi jo lähiaikoina. Se on varsin lähellä Tamperetta, mutta samalla tarpeeksi kaukana kaupungin haittapuolista. Yhteisöllinen kylä ansaitsee kunnolliset palvelut ja uuden alakoulun kirkonkyläänsä. Kaupungin päättäjät, tuki, jonka annatte kylälle, maksaa itsensä takaisin. Vahvistakaa hyvää kierrettä, se ruokkii itse itseään ja näkyy viihtymisenä ja veroeuroina. Rohkeutta ja visionäärisyyttä teille!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.