SK palkkasi seuratyöntekijän ‒ Outi Hytönen aloittaa työnsä marraskuussa

0
Outi Hytönen solmii jatkossa nastarit jalkaan paitsi suunnistuskisoissa myös nuorten ryhmän harjoituksissa.

Suunnistusseura Kangasala SK haluaa panostaa entistä paremmin nuorten valmennukseen. Tärkeä askel on uuden seuratyöntekijän palkkaaminen. Seuran oma kasvatti Outi Hytönen aloittaa työssä marraskuun alussa.

Tärkein työtehtävä on 13‒18-vuotiaiden valmentaminen.

‒ Tavoitteena on laajentaa nuorille suunnattua toimintaa ja saada heidät pysymään lajin parissa. Haluan tuoda seuran käyttöön valmennuksellisen osaamiseni. Kilpailulliset tavoitteet tulevat sitten nuorilta itseltään, 31-vuo­tias Hytönen sanoo.

Kangasala SK on mukana Olym­piakomitean Tähtiseura-kehitysohjelmassa. Ohjelman avulla urheiluseurat pyrkivät kehittämään toimintaansa monipuolisesti. Seuratyöntekijän palkkaaminen mahdollistaa aiempaa paremmat resurssit kehitystyöhön.

Valmennuksellisen toiminnan parantamisen ohella seura haluaa lisätä harrastajien määrää.

– Pienten lasten suunnistuskoulu on toiminut meillä vuosikausia hyvin, mutta suunnistuksen voi hyvin aloittaa vanhempanakin. Matalan kynnyksen aloitusmahdollisuuksia nuorille ei ole ollut tarjolla, miettii Hytönen.

Vuodelle 2023 on asetettu konkreettinen tavoite: Kangasala SK haluaa Nuorten Jukolaan mukaan viisi joukkuetta. Tänä vuonna joukkueita oli kaksi. Joukkue on hyvä seuran junioritoiminnan laajuuden mittari, sillä jokaisessa joukkueessa on mukana 11‒18-vuotiaita tyttöjä ja poikia.

Hytönen on itse suunnistanut aktiivisesti kilpaa 12-vuotiaasta alkaen. Nuorten sarjoissa hän saavutti 15 SM-mitalia. Aikuisissa hän on edustanut Suomea maailmancupissa ja EM-kilpailuissa sekä napannut kaksi SM-mitalia.

Hän on innostunut uudesta työstään.
– Omat juniori-iän kokemukseni inspiroivat kovasti. Meitä oli silloin pieni ja tiivis porukka, josta neljä nuorta edusti Suomea nuorten MM-kilpailuissa, Hytönen muistelee.

Harjoitustarjonta oli laaja, ja mukana oli innokas vetäjä.
– Se innosti meitä harjoittelemaan ja puuhailemaan kaikkea muutakin yhdessä myös harjoitusten ulkopuolella. Ydinporukasta kaikki kahdeksan suunnistaa nyt 15 vuoden jälkeen edelleen.

Suunnistajien taitoharjoitukset jatkuvat läpi koko talven. Lumiseen aikaan suunnistetaan sprinttiharjoituksia ja korttelisuunnistuksia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.