Skandium Media tarjoaa rohkeasti erilaista tapahtumasuunnittelua ja -tuotantoa

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Skandium Media
Skandium Media eli Warit Kohonen (vas), Santtu Reinikka ja Aleksi Nurminen työssään Omppurokissa toukokuussa 2019 Kangasalla.

Kolmen nuoren miehen yritys, Skandium Media Oy, tekee taikojaan Lentolan teollisuusalueelta, yhdestä talliosakkeesta käsin. Taikoja onkin monenlaisia: nuorukaisten käsissä onnistuu niin tapahtumatuotanto kuin tapahtumatekniikkakin ääni- ja valosuunnitteluineen.

Kouluprojekteista itsensä työllistämiseen

Ajatus Skandium Media Oy:sta sai alkunsa pari vuotta sitten Hervannassa Tampereen teknillisen lukion käytävillä, kun Santtu Reinikka ja Aleksi Nurminen suunnittelivat yhdessä erään koulunsa tapahtuman toteutusta. Nuorukaisten ammattimaista toimintaa koulun muunkin tapahtumatuotannon parissa jo hetken ajan seuranneena lukion vahtimestari ehdotti lopulta, että pojat perustaisivat oman yrityksen. Reinikka ja Nurminen alkoivat hautoa asiaa mielessään. Vuoden 2018 alussa tehtiin lopullinen päätös yrityksen perustamisesta, ja saman vuoden maaliskuussa uunituore yritys näki päivänvalon.

Yrityksen nimeksi valikoitui Skandium Media Oy metallisen alkuaineen, skandiumin, mukaan, jota löytyy myös Suomesta.

Aleksi Nurminen, Skandium Media

Alkuun yrityksen asiakaskunta oli luonnollisesti suppea, mutta viimeisen vuoden nuorukaiset ovat haalineet tehokkaasti itselleen lisää asiakkaita. Palvelupaketti on pysynyt alusta asti melko samana.

Viime vuonna tuotimme paljon verkkosivupuolen palveluita, mutta nykyään panostamme entistä enemmän tapahtumasuunnitteluun ja -tuotantoon.

Santtu Reinikka, Skandium Media

Itseoppinut kolmikko ammattilaisten ottein

Kun Skandium Media oli ollut olemassa puolisen vuotta, liittyi remmiin mukaan Turussa lukiota käyvä Warit Kohonen.

Nurminen kertoi minulle heillä olevan tällainen yritys ja sanoi siinä olevan tilaa vielä yhdelle tekijälle. Koska ala kiinnostaa minua, päätin lähteä mukaan.

Warit Kohonen, Skandium Media

Kolmen miehen yrityksessä Reinikka toimittaa toimitusjohtajan virkaa talous- ja logistiikka-asioiden ohella. Nurminen vastaa tapahtuma- ja äänisuunnittelusta, ja Kohonen hoitaa valaistusasiat. Miesten laaja ja laadukas osaaminen on kunkin oman pitkäjänteisen kiinnostuksen ja opettelun tulosta.

Olen miksaillut musiikkia kuuden vuoden ajan, eli olen täysin itseoppinut ääniteknikko. Hankin joka päivä lisää tietoa alaan liittyvistä asioista ja koulutan näin itseäni jatkuvasti. Vaihdoin myös lukio-opinnot kahden ja puolen vuoden jälkeen Tredun media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittamiseen.

Aleksi Nurminen

Reinikka on niin ikään opettanut itse itselleen tähdelliset asiat, mutta tulevaisuuden tavoitteena on hankkia lisäkoulutus nykyisiin työtehtäviin.

Tarkoituksenani olisi hakeutua opiskelemaan talous- tai logistiikka-alaa lukion jälkeen, kolmatta vuotta lukiota käyvä.

Santtu Reinikka

Kohonen on puolestaan toiminut tapahtumatekniikka-alalla nyt kolmesta neljään vuotta. Miehen osaaminen ei rajoitu ainoastaan valopuoleen, vaan hänen käsissään onnistuvat myös äänentoistotyöt.

Aloitin tapahtumatuotantoalaan tutustumisen äänentoistohommien kautta, mutta nyt olen keskittänyt osaamiseni lähinnä valaistukseen. Olen ollut mukana järjestämässä pieniä ja keskisuuria tapahtumia sekä valo- että äänipuolella.

Warit Kohonen
Omppurokki 2019
Omppurokki keräsi Pikkolaan omenapuutarhaan päivällä ihanasta aurinkopäivästä nauttivia koululaisia. Tapahtuman äänentoiston ja lavetekniikan hoiti Skandium Media Oy.

Rohkeaa riskien ottoa ja haasteiden etsimistä

Tapahtumasuunnittelun ja -tuotannon alalla löytyy merkittäviä kilpailijoita niin valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla. Toistaiseksi Skandium Media Oy on kuitenkin ainoa laatuaan Kangasalla. Miehet eivät anna kovan kilpailun häiritä yrityksensä toimintaa.

Olemme nuoria, emmekä siksi kaavoihin kangistuneita. Uskallamme ottaa riskejä ja etsiä rohkeasti uusia haasteita. Me uskallamme olla oikeasti erilaisia.

Santtu Reinikka ja Aleksi Nurminen

Tulevaisuudessa palvelutarjonta entistä terävämmäksi

Yrityksen huippusesonki on kesä isoine kesätapahtumineen. Suurten kesätapahtumien suunnittelu vaatii resursseja jo aikaisin keväällä, kun taas syksyllä kolmikkoa työllistävät useammat pienemmät tapahtumat. Esimerkiksi messuja ja häitä järjestetään ympäri vuoden.

Töitä riittää koko vuodeksi. Toki haalimme mahdollisuuksien mukaan itsellemme lisääkin tekemistä.

Aleksi Nurminen, Santtu Reinikka ja Warit Kohonen
Markus Salon (oik) ja Saku Aulamon suomirockduo SRD
Joskus miksattavaksi astuu The Voice of Finland -voittaja! Markus Salon (oik) ja Saku Aulamon suomirockduo SRD esiintyi Omppurokissa.

Tulevaisuudessa Skandium Median toimintaa olisi tarkoitus laajentaa ja palvelutarjontaa terävöittää.

Pyrimme vähentämään verkkosivujen toteutuksen osuutta ja laajentamaan tapahtumatuotannon repertuaariamme entisestään. Tapahtumien suunnittelu ja tekninen toteutus ovat hallussa, mutta jatkossa haluaisimme lisätä palvelutarjontaamme myös markkinointiosaamista.

Santtu Reinikka

Skandium Median tavoitteena on, että asiakkaat saisivat tilata meiltä koko paketin aina tapahtumien suunnittelusta sen markkinointiin ja lopulta toteutukseen.

Skandium Media Oy
Hampuntie 24 A 11
36220 KANGASALA
info@teamskandium.fi
P. 010 338 3999 / 050 348 1478

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.