Mainos

Sorcolor takaa ammattimaiset maalauspalvelut pitkällä kokemuksella, sillä maalattuja kohteita löytyy yli 13 000 kappaletta. Ulla Oksanen on tilannut maalauksen Sorcolorilta useampaan kertaan ja ollut hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

Asiakas Ulla Oksanen (vasemmalla) on tyytyväinen piharakennuksen uuteen maalipintaan. Oksasten yhteyshenkilönä toimi Erkki Vähätiitto (oikealla).

Kevään tullessa moni mökin tai omakotitalon omistaja havahtuu siihen, että maali saattaa hilseillä ulkopinnoilta tai mökin sisätiloja voisi maalata uudelleen. Tähän apu löytyy Sorcolorilta, joka hoitaa julkisivumaalaukset, peltikaton ensimaalaukset, sisätilojen maalaukset kuin tiilikaton pinnoituksetkin.

”Kaikki on aina mennyt hyvin”, iloinen asiakas Ulla Oksanen kertoo. Hän tutustui Sorcolor-yritykseen aikoinaan Helsingissä. Oksasen poika etsi firmaa maalaustöihin ja he päätyivät tilaamaan maalauksen Sorcolorilta. Työn jälki miellytti ja pari vuotta sitten maalattiin Oksasten Kangasalla sijaitseva mökki niin sisältä kuin ulkoa. Kesällä 2023 vuorossa oli piharakennuksen maalaus ja kesällä 2024 maalataan asuintalon julkisivu sekä tehdään kattojen pinnoitukset molempiin rakennuksiin.

Suositeltu maalausväli on 10-15 vuotta

Oksasten yhteyshenkilönä Sorcolorilla on toiminut Erkki Vähätiitto, joka on toiminut 6,5 vuotta yrityksen Länsi-Suomen myyntipäällikkönä. Oksaset ovat rakentaneet talonsa 17 vuotta sitten ja nyt julkisivu maalataan ensi kerran uudelleen.

”Maali kannattaa korjata tarpeeksi ajoissa, silloin projekti on paljon pienempi. Suositeltu maalausväli ulkopinnoille on 10-15 vuotta. Jos maali rapistuu liikaa, täytyy ensiksi tehdä maalinpoisto ja työ kestää kauemmin sekä on hintavampi”, Vähätiitto kertoo.

Oksaset huomasivat maalin hilseilevän ulkorakennuksen terassien ja parvekkeiden kaiteista ja tilasivat tutun firman kautta maalarit hoitamaan julkisivun uusiksi. Alkuperäinen värikoodi ei ollut enää tallessa, joten väri selvitettiin tarkasti. ”Meillä on väriskanneri, joka skannaa seinäpinnasta värin ja ehdottaa, mitä väriä se meillä vastaa”, Vähätiitto sanoo.

Rakennus, jonka maalipinta on uusittu.
Vaikka ulkorakennuksen vanha maalipinta oli jo päässyt hilseilemään, saatiin seinäpinnasta oikea värisävy väriskannerin avulla.

Samanlainen keltainen sävy saatiin kohdilleen muutamien vaihtoehtojen kautta ja Oksanen on hyvin tyytyväinen lopputulokseen. ”Maalarit olivat niin mukavia ja reippaita. Yhteydenpito on aina sujunut jouhevasti ja työ tuli arvioidussa ajassa valmiiksi”, Oksanen kertoo.

Halutessaan julkisivun väriä voi myös vaihtaa, jos asuinalueen kaava sen sallii. Tällöin tarvitaan yleensä kaksi maalauskertaa ja työn kesto on noin 1,4-kertainen samalla värillä maalaamisen sijaan.

Ammattilaisilla on vakuutukset sekä välineet

Oksaselle ja hänen miehelleen oli selvää, että maalaustöihin palkataan ammattilaiset. Korkea asuinrakennus parvekkeineen ja eekkereineen tekee maalaustöistä haastavia. ”Ammattilaisilla on asianmukaiset välineet telineineen ja vakuutukset ovat kunnossa. Sekin on suuri syy palkata ulkopuolista apua”, Oksanen sanoo.

Vähätiitto kertoo, että asiakkaan kanssa tehdään aina yhdessä lopputarkastus ja katsotaan, että homma on sujunut sovitusti. ”Mökin maalauksessa oli pieni puute, joka selvisi lopputarkastuksessa ja se korjattiin saman tien”, Vähätiitto kertoo.

Omakotitalon julkisivun maalaus kestää noin kuudesta seitsemään päivään ja liikkeellä kannattaa olla ajoissa. Moni toivoo maalausta heti kevään alkupäivinä ja varaukset kannattaakin tehdä jo talvella. ”Kesä- heinäkuulle aikoja kyllä vielä löytyy, jos toivoo esimerkiksi mökilleen kaunista ja kestävää maalipintaa tälle kesälle”, Vähätiitto sanoo.

Vuosien varrella Sorcolorista on kehittynyt Suomen suurin maalauspalvelu ja tyytyväisiä asiakkaita riittää. ”Minä olen tyytyväinen maalaustöihin sekä niiden tuloksiin, eikä ole tullut mieleeni vaihtaa firmaa uusien maalauskohteiden myötä”, Oksanen summaa.

 

Erkki Vähätiitto

Erkki Vähätiitto
Myyntipäällikkö
050 572 1416
erkki.vahatiitto
@sorcolor.fi

 

Katso palvelumme tästä.

 

Sorcolor-logo
KategoriaMainos