Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Sote vaatii tsemppausta

Outi Aarnilaakso
Pääkirjoitus - 4.7.2018 kello 7.00

Viime viikolla tuli tieto, että maa­kunta­uudistus siirtyy vuodella eteenpäin. Tiedotteessa Pirkanmaan muutosjohto toteaa, että muuttunut tilanne vaatii toki valmistelijoiden erityistä motivointia ja tsemppausta . Väitän, että tsemppihenkeä pitää puhaltaa myös tavalliseen kansaan.

Verkkokeskusteluaiheista väitöskirjaa työstävä Tampereen yliopiston tutkija Eliisa Vainikka arvelee Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen verkkolehdessä 1/2018 (28.6.), että maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvät epävarmuustekijät kalvavat verkkokeskustelijoita. Tähän on helppo yhtyä.

Verkossa on helppo huudella asiasta kuin asiasta nimettömänä. Vainikka tuo kuitenkin esiin, että verkokeskustelut voivat toimia myös voimavarana tässäkin myllerryksessä, jos terveydenhuoltojärjestelmä saa jalostettua keskustelijoiden usein karkeankin kritiikin toimiviksi muutosehdotuksiksi.

Itsensä kehittäminen on taitolaji, jota jokaisen soisi harrastavan. Sinä päivänä kun luulee olevansa valmis, on sokeutunut itselleen. Olkoot sote tästä sokeudesta vapaa.

Kangasalla maa­kunta­uudistus innostaa vähänlaisesti maakuntavaaliehdokkaita (KS 6.6.2018). Ehdokas­asettelu saattaa yhtäältä vaikeutua entisestään, kun uudistus lykkääntyy. Ehdokkaiden voi olla vaikea hahmottaa, mihin he ovat hyppäämässä mukaan, kun varmuutta ei ole edes maakuntavaalien järjestämisestä.

Toisaalta aika tekee todennäköisesti tässäkin asiassa tehtävänsä. Jos muutosjohtajien toiveet toteutuvat, maakunta- ja sote-uudistus selkiytyy kaikille osapuolille lisävuoden ansiosta. Siinä tapauksessa vaalit kiinnostanevat yhtä lailla ehdokkaita kuin äänestäjiä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös