Sotkemisvimma on sietämätöntä

0

Kuhmalahden Taidetien alue­jäte­piste suljetaan, koska sitä ei ole osattu käyttää oikein. Alueelle on tuotu jatkuvasti alue­jäte­pisteelle kuulumatonta tavaraa.

Taidetien loppupäässä Tai­de­pap­pi­laa pyörittävä Teemu Luoto on kärsinyt roskaamisesta jo vuosia.

Jätepiste ei ole itsessäänkään kovin esteettinen näky, puhumattakaan silloin, kun piittaamattomat kuntalaiset, kesäasukkaat ja ohikulkijat tekevät siitä omalla toiminnallaan pienen kaatopaikan.

Ei ihme, jos se on sapettanut Tai­de­pap­pi­lan isäntää.

Ongelma on yleinen kaikkialla Kangasalla – todennäköisesti muuallakin. Jätepisteet ovat usein törkyisessä kunnossa.

Lisäksi syrjäisten teiden ja polkujen varsilta löytyy jatkuvasti erilaista roinaa. Muun muassa hylätyt sohvakalustot ovat yksi yleisimmistä artikkeleista.

Mikä neuvoksi? Jätepisteiden kohdalla kameravalvonta auttaisi taatusti. Se lienee kuitenkin mahdoton järjestää kalleutensa vuoksi.

Pirkanmaa Jäte­huolto on 17 pirkanmaalaisen kunnan yhdessä omistama yhtiö. Sen ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, mutta kustannukset senkin on katettava.

Kaikki tällainen ilkivallaksi luokiteltava sotkeminen koituu lopulta meidän kaikkien, myös siististi jätepisteitä käyttävien, maksettavaksi.

Siksi sille on tehtävä stoppi – tavalla tai toisella. Tässä kohtaa sopinee kannustaa myös toisten ihmisten kyttäykseen. Ei muuta kuin kuva talteen ja ilmoitus eteenpäin, jos osuu paikalle silminnäkijänä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.