Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Sotkijat kantakoot vastuun teoistaan

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 26.7.2017 kello 8.00

Luonnon sotkeminen, paikkojen rikkominen ja muu ympäristöä vahingoittava käytös, esimerkiksi nuotion sytyttäminen muualla kuin erikseen merkityllä nuotiopaikalla, on typerää ja vaarallista käytöstä. Tekijät pitää saada teoistaan edesvastuuseen.
Nykyisillä poliisiresursseilla ei ole siihen mahdollisuutta. Poliisipartiot eivät ehdi pyöriä ja partioida kylillä riittävästi, joten sattumanvarainen paikalle osuminen lienee melko epätodennäköistä.

Sosiaalisessa mediassa näkee jatkuvasti kuvia luontoon hylätyistä romuista, huonekaluista ja muusta kodin irtaimistosta.
Keväällä saimme myös tänne Sanomiin kuvia, kun joku oli jättänyt Vatialassa nuotion palamaan rutikuivaan maastoon. Hiukan tämän jälkeen Kangasalan–Lempäälän rajamaastossa paloi kymmeniä hehtaareja metsää.
Tapahtumat eivät liity toisiinsa, mutta maasto oli tuolloin erittäin kuivaa ja syttymisherkkää. Iso onnettomuus oli aivan hiuskarvan varassa Vatialassakin.

Sotkujen kippaaminen luontoon on käsittämätöntä. Esimerkiksi paloaseman jätepiste on avoinna tiistaista perjantaihin iltapainotteisesti, joten työssäkäyvätkin ehtivät sinne hyvin.
Piste on avoinna myös lauantaisin, eikä Tarastenjärvellekään ole pitkä matka.
Tavallisen ihmisen on hankala mennä väliin, jos hän näkee yksinäisellä metsäpolulla jonkun hämäräpuuhissa. Aina voi kuitenkin painaa vaikka rekisterinumeron mieleensä, ja ilmoittaa tapauksesta poliisille.
Kierrättäminen on tehty Suomessa helpoksi ja halvaksi. Ei ole mitään syytä antaa kenenkään sotkea yhteistä omaisuuttamme.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös