Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

SPR ehdottaa Kaivannon sairaalaan vastaanottokeskusta

Kaivannon sairaalan tyhjiksi jäämässä oleviin tiloihin ehdotetaan perustettavaksi vastaanottokeskusta. SPR on jo lähestynyt asiassa Kangasalan kuntaa.

Uutiset - 3.9.2015 kello 16.13
Jarkko Hakala
SPR ehdottaa Kaivannon sairaalaan vastaanottokeskusta
Kaivannon sairaalan tyhjeneviin tiloihin suunnitellaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

– SPR:n Hämeen piiri otti torstaiaamuna yhteyttä kuntaan ja tiedusteli kunnan näkemystä siihen, että Kaivannon sairaalaan sijoitettaisiin aikuisten ja perheiden transit-tyyppinen vastaanottokeskus, kunnanjohtaja Oskari Auvinen kertoo.

Transit-vastaanottokeskus tarkoittaa keskusta, josta maahan tullut turvapaikanhakija siirretään odotusajan keskukseen heti alkutoimien jälkeen. 

– Kansainvälisesti ja kansallisesti kiristynyt pakolaistilanne edellyttää kunnalta asian nopeaa selvittämistä. SPR:n Hämeen piiristä johtaja Minna Jussila tulee maanantaina 7. syyskuuta selvittämään asiaa kunnanhallituksen suunnittelukokoukseen, Auvinen sanoo.

– Heti sen jälkeen, kun meillä on riittävät tiedot siitä, mitä tämä toiminta Kangasalla tarkoittaisi, voimme muodostaa kunnan näkemyksen asiaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ilmoitti torstaina olevansa valmis vuokraamaan tyhjiksi jääneet sairaalansa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia varten. 

Asiaa kommentoi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen sen jälkeen, kun keskustan Pirkanmaan piirijärjestö oli esittänyt, että tyhjät sairaalakiinteistöt olisi saatava vastaanottokeskuskäyttöön. Sairaanhoitopiirin linjasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Sairaanhoitopiirin kiiteistöistä kokonaan tyhjillään on Mäntän sairaala ja osittain Ylisen kuntoutuskeskus Ylöjärvellä. Lisäksi yksi mahdollinen kiinteistö vastaanottokeskukselle olisi Kaivannon sairaala, joka näillä näkymin on sulkeutumassa loka-marraskuun taitteessa. 

Ihalaisen mukaan sairaanhoitopiiri ei kuitenkaan vuokraa kiinteistöjään vastaanottokeskuksiksi Kangasalle tai muihinkaan kuntiin niiden näkemystä kuulematta.

– Kunnan näkemyksen täytyy olla myönteinen ennen kuin tiloja lähdetään vuokraamaan vastaanottokeskuksiksi, Ihalainen ´korostaa.

Ihalainen muistuttaa, että sairaanhoitopiirin täytyy pitää käyttämättöminäkin seisovat kiinteistönsä lämpiminä ja kunnossa. Vaikka ne olisivat tyhjillään, niistä koituu joka tapauksessa käyttökustannuksia, joten siksi ne kannattaa vuokrata.

– Mieluimmin myisimme kiinteistöt, jos joku ne ostaisi. Jos niitä ei saa myytyä, olemme valmiit tekemään tällaisia väliaikaisia vuokraamisia, Ihalainen sanoo.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös