St1-kauppias Simo Nieminen valittiin Vuoden bensiinikauppiaaksi

0
Vuoden bensiinikauppiaana palkittu Simo Nieminen pitää St1-asemaa Kangasalantien varressa.

Vuoden bensiinikauppiaaksi on valittu St1-kauppias Simo Nieminen Kangasalta. Valinnan teki Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n hallitus.

– Palkitsemisperusteena on Niemisen erittäin aktiivinen osallistuminen bensiinikauppiaiden edunvalvonnan talkootöihin. Toisena perusteena on innovatiivinen tietotekniikan hyödyntäminen liiketoiminnassa, kertoo SBL:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen.

Valintaan vaikutti erityisesti Niemisen toiminta St1 Kauppiaat ry:n hallituksen pitkäaikaisena sihteerinä. Hän on aikanaan kuulunut myös SBL:n hallitukseen. 

Omassa liiketoiminnassaan Nieminen on käyttänyt ja hyödyntänyt nykyaikaista tietoteknologiaa alan muihin yrityksiin verrattuna poikkeuksellisen pitkään ja innovatiivisesti.

– Kovasti lämmittää kollegoiden arvokas tunnustus, Nieminen sanoo.

– Omalla, vajaat 15 vuotta kestäneellä kauppiasuralla on ollut tärkeää yhteistyö muiden kauppiaiden kanssa. Olen kokenut äärettömän hyödyllisenä sen ajatustenvaihdon ja opin, jota olen saanut ammentaa kokeneemmilta kollegoilta. Olen tietoisesti myös hakeutunut tilaisuuksiin, joissa yhteisiä asioita on voinut joukolla pohtia ja mahdollisesti myös vaikuttaa kauppiaan asemaan, etuihin ja muihin toimintamahdollisuuksiin suhteessa yhteistyötahoihin, Nieminen jatkaa.

Nieminen toteaa, että nykyinen kilpailutilanne sekä polttoaine- että sisäkaupassa on ajanut paikallisasemat tiukkaan tilanteeseen. Polttoaineyhtiöt omilla automaateillaan syövät katteet polttoainekaupasta ja ympärillä lisääntyneet kaupan toimipisteet laajoine aukioloaikoineen vievät asiakkaita myymälästä. 

– Tällaisessa tilanteessa kauppiaitten lippukunnista riippumaton vuoropuhelu ja kokemusten vaihto on tärkeää. Muiden onnistumisia ja hyviä ideoita voi jalostaa myös omalla liikepaikalla, Nieminen kannustaa.

Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry on yksityisten huoltoasemayrittäjien ja liikennepalvelualojen yrittäjien etujärjestö.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.