Stipendi vie kohti animaattorin uraa

0
Ruutanasta kotoisin oleva Waltteri Lahti tähtää animaattorin töihin pelialalle.

Jos joku olisi kertonut 7-vuotiaalle pojalle, että juuri saatu Play­Station-pelikonsoli pystyy tarjoamaan hänelle paitsi hauskaa vapaa-ajan viettoa myös uran, hän olisi luultavasti pitänyt sitä silkkana pötypuheena.
Nyt Waltteri Lahti, 24, on tekemässä tästä lapsuuden haaveesta vakavissaan ammattia. Hän opiskelee toista vuotta vuorovaikutteista mediaa ammattikorkeakoulussa Tampereella, missä hän myös asuu.
– Minulle valkeni ehkä vuosi sitten, että voin ihan oikeasti olla animaattori ja työskennellä pelialalla, Lahti kertoo.
Omalta osaltaan unelman toteuttamisessa auttaa Kangasalan kunnan myöntämä kulttuuristipendi, jonka Lahti vastaanotti sunnuntain itsenäisyyspäiväjuhlassa Kangasala-talossa.
– Vuosi sitten kaksi kaveriani sai samaisen stipendin. Päätin silloin, että haen stipendiä ja ajattelin, että minulla on hyvät mahdollisuudet saada se.
Lahti tarkkailikin valppaasti, milloin haku alkaa. Hakemuksen kirjoittaminen vei lopulta päivän verran ja pari päivää kului hienosäätöön.
Kotisivut ja sähköisen portfolion hän teki jo aiemmin syksyllä valmiiksi.

Lahti aikoo laittaa tuhannen euron stipendin toistaiseksi talteen, mutta arvelee, että rahoille löytyy pian käyttöä.
– Olen lähdössä vuoden kuluttua näillä näkymin Japaniin vaihto-opiskelijaksi ja haluaisin hankkia sinne kunnollisen työkoneen mukaan.
Ammattikorkeakoulu määrittelee ulkomaanvaihdon pituudeksi vähintään kolme kuukautta, ja Japanissa se kestää puoli vuotta.
Vaihtoon lähtemisen lisäksi Lahti alkaa pian suunnitella työhakemuksia niin harjoittelu- kuin kesätyöpaikan saamiseksi.
Monipuolinen koulutusohjelma valmistaa monenlaisiin työtehtäviin. Lahtea kiinnostaa silti saada nimenomaan ensimmäinen oman alan eli pelialan työpaikka.

Tampereella uusia pelialan yrityksiä syntyy jatkuvasti, joten Lahti uskoo, että työllistymiseen on hyvät mahdollisuudet valmistumisen jälkeen.
Ensisijaisesti hän toivoo, että pääsee johonkin pieneen pelialan yritykseen.
– Olemme leikitelleet opiskelukavereiden kanssa ajatuksella, että saatamme vielä joskus perustaa oman yrityksen, sillä meiltä löytyy monipuolisesti tarvittavaa osaamista.
Myös jatko-opinnot maisteriohjelmassa joko Suomessa tai ulkomailla houkuttelevat, sillä ala vaatii jatkuvaa opiskelua.
– Tällä hetkellä konsoli- ja mobiilipelit kiinnostavat.

Inspiraatiota Lahti saa melkeinpä mistä tahansa. Esimerkiksi kamppailulajitausta ja kokemus improvisaatioteatterista auttavat, kun hän animoi ihmisten liikkumista.
– On hauska katsella, miten ihmiset liikkuvat eri tavalla. Esimerkiksi potkaiseminen on monimutkainen, koko kehoa vaativa liike eikä vain pelkkä jalan heilahdus.
Lahti analysoi ja tarkkailee kaikenlaista liikkumista ja liikettä mielellään aina, kun siihen on mahdollisuus, kuten vaikkapa bussissa istuessa.
Myös elokuvat, musiikki ja toiset peli ovat ehtymättömiä ideasampoja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.